Život i stil
Crveni ruž kao vladar jeseni: Kako ga nanijeti bez greške i na šta pripaziti Crveni ruž dovoljno govori sam za sebe, tako da uz njega stvarno ne treba pretjerivati sa sjenkama, rumenilom i slojevima maskare
#

Nakon svjetlijih ljetnih nijansi ruževa, na jesen u fokus dolaze bezvremenske crvene nijanse koje svakoj ženi donose bolji izgled. Malo crvene boje na usnama može nas osnažiti i pomoći da se osjećamo samopouzdano i spremno za sve životne izazove. Ovo ne čudi jer crvena boja od davnina simbolizuje snagu i strast  - zato je omiljen izbor žena za sve prilike, piše Gloria. 

Malo maskare, tanka crta crnog tuša i izrazito crveni ruž i spremni ste za bilo koji važan događaj. Ova boja ruža stoji svakoj ženi, a kako biste ruž u toj nijansi nanijeli bez greške i da duže potraje, slijedite  nekoliko jednostavnih pravila.

Piling prije svega

Prije nanošenja bilo kojeg ruža, a pogotovo crvenog, poželjno je napraviti piling kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Nakon pilinga, usne namažite balsamom ili nekim prirodnim uljem i pričekajte da ga koža upije. Kada ste spremni za nanošenje ruža, uklonite višak balsama maramicom.

Analizirajte svoj ten

Svjetlijoj boji kože obično će pristajati crveni ruževi s plavičastim odsjajem, dok će tamnoputim ženama bolje stajati toplije crvene nijanse ili one tamnije. Ipak, ta pravila ne moraju važiti za sve: žene s jako svijetlom bojom ipak mogu 'isfurati' tamne nijanse ili pak one s narandžastim podtonom. Eksperimentišite, probajte i naći ćete onu pravu.

  

S olovkom će izgledati bolje

Kako vam se ruž ne bi "prelivao" s ruba usana i izgledao neuredno, usne prvo obrubite sličnom ili nešto tamnijom bojom olovke za usne. Pazite da crtu potegnete tačno uz ivicu ili nešto malo iznad kako biste dobili efekt punijih usana. Na kraju ruž stopite s olovkom i to je to. Na kraju možete dodati i sjaj.

Pripazite na teksturu

Iako izgledaju glamurozno, mat ruževi ne stoje svakome. Oni naglašavaju baš svaku nesavršenost na usnama. Ako ne volite kremaste ruževe koji se sjaje, birajte one satenskog mat finiša koji neće isušiti vaše usne, a daće im željeni mat efekt.

"Blotanje" za dugotrajnost

Ako planirate da ruž nosite cijeli dan, blotanje, odnosno uklanjanje prvog sloja ruža papirnom maramicom, osiguraće vam veću dugotrajnost. Nakon što ste nanijeli prvi sloj ruža, na usne pritisnite papirnatu maramicu ili papirić za blotanje i potom nanesite drugi sloj.

Ne pretjerujte s ostatkom šminke

Crveni ruž dovoljno govori sam za sebe, tako da uz njega stvarno ne treba pretjerivati sa sjenkama, rumenilom i slojevima maskare. Uz ovu boju ruža najbolje će stajati crni tuš, malo ružičastog rumenila, maskara i malo highlightera.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.