Život i stil
Dizajneri interijera otkrili: Čega biste se iz svog dnevnog boravka trebali riješiti Dnevna soba trebala bi biti opuštajuće mjesto za druženje, ali ponekad može postati izvor stresa. Razlog tome najčešće su nered i pretrpanost stvarima.
#

 

Srećom, postoje stvari koje možete učiniti da biste oslobodili prostor i svoj dnevni boravak opet učinili privlačnim mjestom za opuštanje.

Očistite nered

Ako u kući postoji jedna soba koja bi trebala biti bez nereda, to je dnevni boravak, smatra Julie Assenberg, dizajnerica i vlasnica tvrtke Julie Assenberg Interior Design. Prema njenom mišljenju, to bi trebalo biti mjesto koje će uvijek biti toliko uredno da vas ni nenajavljeni gosti ne mogu uhvatiti nespremne.

Zamijenite predimenzionirani namještaj manjim komadima

Velik, glomazan namještaj je stvar prošlosti, kaže Rachel Street, dizajnerica i voditeljica emisije Philly Revival. Ovo pravilo osobito vrijedi za manje domove u kojima veliki komadi namještaja guše prostor. Zato uvijek savjetuje da dajete prednost manjem namještaju koji krase čiste, ravne linije.

Uklonite umjetne biljke

Ako se ne možete nositi sa zahtjevima pravih biljaka i cvijeća, nemojte svoj životni prostor opterećivati onim umjetnim. Takve biljke nemaju nikakvu svrhu osim da skupljaju prašinu.

 Previše ukrasnih jastuka opterećuje životni prostor

Ukrasni jastuci mogu dnevnom boravku dati novo lice, ali ako pretjerate s njima, stvorit ćete kontraefekt.

"Dekorativni jastuci mogu učiniti prostor lijepim, ali ako ih je previše, jednostavno će narušiti dizajn prostorije i stvoriti dojam nereda, rekla je Street za Insider.

Ne treba vam gomila časopisa

Bacite sve one stare časopise u kantu za recikliranje i ponovno "osvojite" vlastiti životni prostor. Gomilanje časopisa jedan je od najčešćih uzroka stvaranja nereda u dnevnom boravku.

Ograničite se na nekoliko ukrasa

Iako suveniri imaju svoju čar zbog uspomena koje vežete uz njih, želja da ih sve izložite mogla bi vas dovesti do zatrpanog dnevnog boravka. Rješenje je odabrati nekoliko svojih omiljenih, a ostalo pohraniti, predložio je Johnson. Svakih nekoliko mjeseci ih možete rotirati.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.