Život i stil
Donosimo vam tri najlakša načina za najbolje pečene kestene ove jeseni Ovo su tri genijalna načina za savršeno pečene kestene!
# Agencije

Dolaskom jeseni pored predivnih boja koje nam donosi ovo godišnje doba, tu su i nezaobilazni kesteni, a da bi oni bili što ukusniji možete ih ispeći na jedan od ova tri načina!

Mikrovalna

Kestene je potrebno zarezati poprečno te ih staviti u staklenu posudu. U drugu staklenu posudu ulijte vode te ih zajedno stavite u mikrovalnu. Kestenje je potrebno peći 4-5 minuta na najjačoj temperaturi. Nakon toga ih stavite na 5 minuta na papirni ubrus i to je to!

Rerna

Ovo je najjednostavniji način, ali ovog puta s malim varijacijama. Kestene je potrebno zarezati, te ih staviti u lonac s vodom. Potrebno ih je kuhati dok voda ne uzavre, a potom ocijediti, staviti u posudi za pečenje, te peći na 220 stepeni, 20 do 25 minuta. Kada su gotovi potrebno ih je zamotati u kuhinjsku krpu i pustiti da odstoje nekoliko minuta.

Tava

Uzmite krupne morske soli te ju stavite na dno tave, a zarezane kestene rasporedite ravnomjerno. Poklopite tavu, i pecite 20 do 25 minuta. Kestene zamotajte u kuhinjsku krpu i pustite 5 minuta da odstoje.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.