Život i stil
Efektan detalj u mnogim modnim kolekcijama: Đavo nosi rese Prada ih stavlja na rukave sakoa, topove i haljine, Hugo Boss pola kolekcije ukrašava resama, Paco Rabanne ih pokazuje na krajevima haljina i kompleta u etno stilu
#

Jedan trend koji se očito nametnuo kroz velik broj ovosezonskih revija jesu resice na raznim komadima odjeće. Posljednjih nekoliko sezona nijesmo ih puno viđali pa je njihov povratak na scenu važna modna vijest. Resice se mogu povezati s raznim modnim inspiracijama i razdobljima - obavezni su gost u kolekcijama inspirisanim sedamdesetima, ali i onima koje se referiraju na lude dvadesete i tridesete, a redono ih viđamo i u kolekcijama koje inspiraciju crpe iz estetike divljeg zapada, piše Elle.

  
Dizajneri rese koriste na razne načine. Prada ih stavlja na rukave sakoa, topove i haljine kao simbole ženstvenosti u kolekciji koja se zasniva na kontrastu između muškog i ženskog uticaja na žensku garderobu. Hugo Boss pola kolekcije ukrašava resama- pojavljuju se na njihovim klasičnim krojenim sakoima, kao i poslovnim torbama.
 
 
Paco Rabanne postavlja ih na krajeve haljina i kompleta u etno stilu, a Jil Sander preko cijele dužine svojih minimalističkih haljina.
 
 
  
 
Bottega Veneta pak svoje nove torbe dopunjuje resama, a pojavljuju se i na kaputima i suknjama. Dolce & Gabbana kapute dekoriše kristalnim resama, a Ferragamove večernje koktel haljine inspirisane dvadesetima završavaju zlatnim metalnim resama.
 
 
  
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.