Život i stil
Genijalni trikovi za kosu čistu sedam dana! Sigurno vam se nekoliko puta desilio da preskočile redovni dan za pranje kose i odjednom, kosa vam je toliko prljava da joj ništa osim tople vode i šampona ne može pomoći
#

A, šta ako vam kažemo da postoji nekoliko jednostavnih načina koji će vam omogućiti da rjeđe perete kosu?

Prije nego što se udavite šamponom za suho pranje, pročitajte ovaj tekst. Prvi savjet je prirodno sušenje kose, uz upotrebu alata za stilizovanje toplotom samo za specijalne prilike, piše Ljepota i zdravlje.

Ali, kada se radi o trikovima, forama i fazonima – o čemu se tu zapravo radi?

Fenom osušite korijen kose

Kada operete kosu, pustite je da se osuši prirodno, koliko god da je to moguće, ali, svoj korijen kose osušite fenom. To će vam pružiti kosu koja se manje masti i koja ima volumen.

Koristite kapu za tuširanje

Kada se tuširate, obavezno koristite kapu za tuširanje, jer ćete samo tako uspjeti da spriječite stvaranje haotičnog nereda od frizure izazvanog vlagom.

Šampon za suho pranje kose prije spavanja

Naravno, šampon za suho pranje kose je jedno od rješenja. Ipak, on će zablistati svim svojim sjajem kada ga naneste pred spavanje. Probudićete se sa kosom punom volumena! Takođe, pokušajte što manje da dodirujete kosu prstima jer je na taj način još više mastite.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.