Život i stil
Greške zbog kojih vaše kreme i losioni nisu učinkoviti Moguće je da je riječ o jednoj od ove tri greške koje gotovo svi pravimo.
#

Imate osjećaj da vaša krema za lice ili losion za tijelo više nemaju učinka? Moguće je da je riječ o jednoj od ove tri greške koje gotovo svi pravimo.

Obožavamo beauty proizvode koji zapravo imaju učinak vidljiv našem oku. Koliko puta se dogodilo da smo potrošili više novca na kvalitetan losion za tijelo ili kremu za lice, a onda se njihov učinak jednostavno izgubio? Dogodilo nam se svima. Najčešći razlog je loše i nepravilno čuvanje takvih proizvoda.

1. Držite kreme i losione na prozoru

UV zračenje nije samo neprijatelj naše kože, nego i neprijatelj naših krema. Ako su vaše kreme i losioni izloženi UV zračenju, odnosno izravnom suncu, gotovo je sigurno da su korisni sastojci uništeni. Osjetljivi sastojci poput vitamina C postaju potpuno nedjelotvorni.

2. Držite kreme i losione u blizini topline

Imate policu iznad radijatora ili zagrijete kupaonicu nakon tuširanja do temperatura onih koje pronalazimo u saunama? Zvuči poznato? Identično UV zračenju, toplina uništava korisne sastojke krema i losiona, pogotovo kada je riječ o prirodnoj kozmetici koja je mnogo osjetljivija na sve promjene. Bakterije vole topla i vlažna mjesta poput kreme i losiona. Unosimo ih u proizvode neprimjetno pomoću prstiju, a onda se zahvaljujući toplini prošire i pretvore vaš proizvod u nedjelotvoran.

3. Držite kreme i losione na kadi

Uz svjetlo i toplinu, treći najveći neprijatelj ovih proizvoda je vlaga. Vlaga pronalazi svoj put ispod poklopaca i prodire u same proizvode. Ista stvar događa se i sa šamponima za kosu. Jednom kada vlaga prodre u bočicu, cijela tekstura proizvoda se mijenja.  

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.