Život i stil
Isprobajte četiri sjajna načina za ekspresnu stilizaciju punđe! Odvojite nekoliko dužih pramenova koji će padati naprijed i uokviriti vaše lice...
#

Za vas smo pripremili nekoliko ideja za savršene punđe, sa kojima ćete biti spremne za svaku priliku, a neće vam oduzeti mnogo vremena. Ovo su četiri jednostavne trendi punđe...

1. Niska punđa

Ispeglajte kosu, zatim na četku naprskajte malo laka za kosu i počešljajte se. Počešljanu kosu vežite u niski rep. Na krajeve kose dodajte još malo laka. Kosu omotajte oko gumice, a vrhove pričvrstite ukosnicama.

2. Mokra punđa

Pripremite kosu na isti način kao i za nisku frizuru, a zatim uzmite kremu za kosu i rasporedite je po cijelom tjemenu dok kosa ne bude sjajna u cjelini. Zatim je vežite u niski rep i odvojite dva pramena, tako da imate pramen iznad i ispod. Ova dva dijela uvežite u osmicu, a njihove vrhove pričvrstite ukosnicama.

3. Kika punđa

Kosu počešljajte i vežite kosu u visoki rep. Od repa ispletite čvrstu kiku i omotajte je oko gumice, te je pričvrstite ukosnicama. Ukoliko imate tanku kosu, začešljajte je četkom na koju ste naprskali lak, kako bi frizura bila besprijekorna i ništa ne bi stršalo.

4. Punđa 90-ih

Odvojite nekoliko dužih pramenova koji će padati naprijed i uokviriti vaše lice. Kosu neobavezno rukama oblikujte u rep na tjemenu iz kojeg ćete napraviti neobaveznu punđu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.