Život i stil
Jedna make-up navika vam bespotrebno dodaje godine: Riješite je se
#

Još od prvih početaka korištenja šminke, učenje kako se našminkati moglo bi se opisati kao metoda pokušaja i grešaka. Kada smo malo starije uglavnom znamo šta nam odgovara, a šta ne te kakvu šminku voli naše lice i koju bi trebale izbjegavati, piše magazin Azra.

Ipak, postoji jedna mala make-up navika koju većina žena prakticira, a koja bespotrebno dodaje godine licu. Više o tome otkrio je make-up artist Sir John, miljenik pjevačice Beyonce.

three makeup brushes on top of compact powders

Riječ je o popularnoj tehnici bakinga , u kojoj se nanosi korektor, a zatim fiksira puderom. Ovaj trik bukvalno djeluje poput kamuflaže za bilo kakve tragove umora oko očiju ili podočnjaka i po mnogima pomaže reducirati tragove sebuma, stvarajući glatko i besprijekorno platno za dalje nanošenje make-upa. Međutim, uz baking se može izgledati 10 do 15 godina starije.  

Sir John otkriva kako je velika greška nanositi puder u kamenu kako bi fiksirali korektor i umjesto toga sugerira da to uvijek bude lagani i prozračni puder u prahu. Puder u kamenu je vrlo težak i ima isušujući učinak, pa osim efekta maske koji ostavlja, tu je i šansa da oksidira, promijeni boju i uvuče se u sve one fine linije, ostavljajući utisak bora oko očiju. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.