Život i stil
Jeste li čule za "hladno feniranje": Evo kako ćete izravnati kosu bez korištenja pegle! Probajte metodu "hladnog feniranja".
#

Ravnanje kose obično podrazumijeva korištenje nekog izvora toplote. Najčešće je to pegla za kosu koja, ako je često koristite, itekako kako može da ošteti vašu kosu.

Vrući zrak i četka koja je obično pravljena od plastike i vještačke dlake imaju gotovo isti efekt kao pegla. Zato je najbolje kosu ostaviti prirodnom ili probati s alternativnim metodama ravnanja koje ne podrazumijevaju jak izvor toplote. Probajte metodu "hladnog feniranja".

Operite kosu na uobičajen način. Koristite šampon za ravnu kosu i nanesite nešto više regeneratora i ostavite da duže djeluje na kosi. Sam regenerator će pomalo ispraviti vašu kosu. Nakon toga nježno posušite kosu peškirom. Nemojte je trljati jer se tako čupa i oštećuje, već je samo umotajte u peškir i ostavite da ručnik upije vlagu. Nanesite serum za ispravljanje kose, ako ga imate. 

Oni vam mogu biti od pomoći. Ako nemate ovaj serum, možete koristiti regenerator koji se ne ispire ili neki drugi leave-in proizvod za kosu. Upalite fen na najhladniji zrak i počnite sušiti kosu dio po dio. Usput koristeći ravnu četku, raščešljavajte. Sušenje će duže trajati, ali ćete sigurno dobiti željeni efekt.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.