Život i stil
Kim Kardashian otkrila kako da konturišete lice za manje od 5 minuta (VIDEO) Iluminator je nanijela ispod očiju i na jagodice
#

Od mnogo beauty & makeup vještina, mnoge žene zanima kako pravilno konturisanje lica. Ko bi bio bolji izbor u podučavanju ove tehnike, nego osoba za koju bi se moglo reći da je istu i izmislila, Kim Kardashian.

Kako pravilno naglasiti jagodice, koliko je bronzera zaista potrebno i slično – odgovore na sva pitanja odlučila je da pruži upravo ona. Naravno, ona je svoju tehniku konturisanja morala da podijeli na društvenim mrežama.

Što se samog konturisanja tiče, ona nije koristila ni puder ni korektor, jer je željela da se dobro vidi efekt konture. Prvo, nanijela je hidratantnu kremu za poboljšanje efekta, a zatim naizmjenično koristila dvije sjenke, tamnije i srednje nijanse, ne bi li naglasila uglove svog lica.

Iluminator je nanijela ispod očiju i na jagodice, kao i na središnji dio nosa. Tamniji tonovi bili su rezervisani za predio ispod jagodica, iznad sljepoočnica i čelo. Zatim je sve to lijepo četkicom za šminku utrljala u kožu.

I za kraj, kao što je i sama Kim predložila, ako primijetite da vam je potrebno još malo tamnih tonova, možete ih vrlo malo nanijeti bronzerom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.