1 C
Sarajevo
19.04.2024

Prvenstvo BiH u plivanju: Za dva dana srušeno pet rekorda (FOTO)

Na Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju koje se održava na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci za dva dana srušeno je pet rekorda, javlja Anadolu Agency (AA).

U disciplini 200 metara leđno Aleksa Krminac iz banjalučkog kluba Olymp u apsolutnoj kategoriji oborio je rekord isplivavši ovu dionicu za 2:07.57. U disciplini 50 metara prsno Lamija Čaušević iz kluba Sport time iz Sarajeva rezultatom 35.39 oborila je rekord u kategoriji djevojčica mlađih od 12 godina.

Lana Pudar iz kluba Orka iz Mostara oborila je rekord na 50 metara delfin (28.81) i 100 metara delfin (1:03.65) u kategoriji djevojčica do 14 godina.

- OGLAS -

Plivačice Gradskog kluba vodenih sportova iz Sarajeva oborile su rekord u štafeti 4×100 metara slobodnim stilom (4:05.08) u apsolutnoj kategoriji.

Vlado Kepčija, komesar takmičenja i generalni sekretar Plivačkog saveza RS, istakao je da na prvenstvu učestvuje 20 klubova sa 304 plivača.

“Dva dana takmičenja su protekla bez i jedne primjedbe, prvenstvo protiče sasvim normalno”, kazao je on.

Antidoping agencija BiH na ovom takmičenju vrši kontrole takmičara, a prema riječim Kepčije ni jedan testirani plivač u proteklim godinama nije bio pozitivan.

Prvenstvo je počelo juče ujutro, a završava se sutra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA