Život i stil
Kockama leda do savršenog lica Iako zvuči pomalo neobično, neke od najljepših žena svijeta svako jutro počinju tako što zarone lice u ledenu vodu punu kockica leda. Sasvim sigurno možemo reći da je ovo najjeftiniji trik za ljepotu
#

Ne radi se samo o tome da uzmete dvije kockice leda i da ih trljate po licu. Ova priča se proširila na mnogo veće polje.

Tretman ledenim kockicama zapravo je jednostavan, a vrlo moćan za kožu. Ujutru, čim ustanete, u veću posudu nalijte hladnu vodu i dodajte kockice leda. Zatim zaronite lice u vodu i - gotovo. Natekla i naduvena koža postaće prošlost, a koža će vam biti sjajna i ružičasta.

Korištenje
Kada koristite kockice leda na koži najbolje je da ih umotate u gazu ili čistu krpu, ne pretjerujte s upotrebom, ne koristite više od dvije kockice. Slijedite ova uputstva, jer u suprotnom ćete samo pogoršati stanje ili čak izazvati pucanje osjetljivih sitnih kapilara na licu. Na taj način poboljšavate cirkulaciju i dobijate onaj željeni zdravi sjaj. Neki, čak, vjeruju da ovaj tretman, ukoliko se češće primijenjuje, može usporiti pojavu bora i prerano starenje kože.

Uklonite podočnjake
Kocka leda uvijena u pamučnu krpu može da pomogne da kesice ispod očiju splasnu. Potrebno je da nježno masirate podočnjake barem dva minuta.

Spriječićete bubuljice
Uvijte kocku leda u pamučnu tkaninu i prislonite na upaljenu bubuljicu. Držite tako do pet minuta i otok bi trebalo da splasne.

Smanjićete bore
Led poboljšava cirkulaciju i umanjuje pojavu bora. Pore će se pomoću masaže lica ledom nakon nekoliko dana skupiti ukoliko su bile proširene. Ne zaboravite, neophodno je da trljate led po licu dva do tri minuta.

Omekšaćete kožu
Da bi vam koža bila ljepša i mekša, nakon umivanja i skidanja šminke istrljajte kožu kockom leda uvijenom u kesu za zamrzivač. Trljajte kožu tako tri minuta i primijetićete efekte nakon nekoliko dana.

Trikovi za šminku
Još jedna zanimljivost vezana za upotrebu kockica leda na licu - produžavaju "život" šminke. Ako želite da vam šminka ostane duže na licu i da izgleda kao da ste je tek nanijeli, onda prije nanošenja istrljajte lice kockicama leda.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.