Život i stil
Kultna haljina najvoljenije princeze na svijetu prodata na aukciji po rekordnoj cijeni Haljina koju je nosila princeza od Walesa prodata je za gotovo pola miliona funti na aukciji u prodajnom salonu "Sotheby's" u New Yorku.
#

Haljina koju je princeza Diana nosila nedavno je prodana na aukciji za gotovo 500.000 funti (oko 1,1 milion KM).

Haljina koju je nosila princeza od Walesa, Diana, prodata je za gotovo pola miliona funti na aukciji u prodajnom salonu "Sotheby's" u New Yorku.

Ljubičasta večernja haljina bez naramenica u stilu "Infanta", dizajnera Victora Edelsteina, koju je princeza Diana nosila na kraljevskom portretu 1991. godine, kupljena je u petak za 488 hiljada funti na odabranoj aukciji "The One". "Sotheby's" je rekao da je konačna ponuda bila pet puta veća od predaukcijske procjene.

“Diana je odavno poznata i slavljena zbog svog bezvremenskog osjećaja za stil, a ova elegantna i sofisticirana balska haljina po narudžbi, koju je dizajnirao Victor Edelstein, prikazuje eleganciju princeze Diane", izjavila je globalna voditeljica Odjela za modu i modne dodatke "Sotheby'sa", Cynthia Houlton.

Diana je prvi put nosila haljinu za službeni portret fotografa Antonyja Armstrong-Jonesa. Princeza je ponovno nosila ovu haljinu za reviju "Vanity Faira" 1997. godine, a fotografisao ju je Mario Testino.

Balska haljina od dubokog svilenog baršuna boje patlidžana, s ukrućenom suknjom u obliku tulipana, pojačanom s tri dugmeta od ljepila na leđima, već se jednom našla na prodaji u sklopu dobrotvorne akcije kada je prodana po znatno manjoj cijeni.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.