Život i stil
Mladenke u hlačama Sve više mladenki tradicionalnu vjenčanicu zamjenjuje hlačama i kombinezonima

 

Među njima su i poznate ličnosti, a jedna od njih je i zvijezda "Igra prijestola" Sofi Tarner, koja se nedavno udala za muzičara Džoa Džonasa u Las Vegasu. Ona je pred matičara stala obučena u bijele hlače širokih nogavica.

Mnogi kreatori kao novu modu za odlazak na vjenčanje predlažu takozvane vjenčane hlače.

Vodeći se ovim trendom, britanski "Vogue" predložio je tri modela hlača za mladenke koje staju na ludi kamen.

Istraživanje je pokazalo da su u posljednje vrijeme znatno porasle onlajn pretrage za bijelim hlačama.

Dizajnerka Karolina Herera, koja je u svoju kolekciju vjenčanica prošle godine uvrstila dva looka sa hlačama - klasične fine bijele hlače u kombinaciji sa romantičnom bluzom oversized rukava i bogatom mašnom, te culottes pantalone s čipkanom bluzom, nije ni slutila koliko će ovaj novi trend za mladenke postati popularan. 

Njenim primjerom kasnije se vodio i Oskar de la Renta, čije su haljine ultimativni primjer elegancije i sofisticiranosti, a koji je predstavio jedan look - uske pantalone cigareta kroja kombinovane sa delikatnim 3D čipkanim topom na kojem posebnu pažnju privlači velika i raskošna mašna na leđima.

Ovaj trend je postajao sve popularniji, tako da najnovije kolekcije za vjenčanja u najpoznatijim prodavnicama u Londonu sadrže vjenčane hlače, a modni kreatori se "utrkuju" ko će osmisliti "sjajnije" i kreativnije.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.