Život i stil
Način na koji nosite torbu govori o vama: Zahtjevne, nervozne... "Ako torbu čvrsto stisnete, vjerovatno ste u strahu da će vam neko nešto ukrasti, što je znak i niskog samopouzdanja"
#

Kako najčešće nosite torbu? U ruci, preko ramena, na leđima? Možda mislite da to ništa ne govori o vama, ali Peti Vud, stručnjakinja za govor tijela, tvrdi suprotno. Toliko je poruka skriveno u načinu na koji nosimo torbu da je to čitava nauka, kaže Vud i navodi nekoliko najčešćih svjesnih ili nesvjesnih izbora u nošenju dnevnog "prtljaga". 

U ruci 

Ako vam je torba obavezno u ruci, znači da ste žena kod koje je uvijek sve na svom mjestu. Ne samo da ste dobro organizovani i sistematični, već ste i ambiciozni i uvijek u centru pažnje.

Preko ramena, stisnutu uz ruku 

Ovo je slika praktične žene, ali i one koja nema povjerenje u druge, prenosi B92. "Ako torbu čvrsto stisnete, vjerovatno ste u strahu da će vam neko nešto ukrasti, što je znak i niskog samopouzdanja", tvrdi Pet. 

Preko ramena, dok je ruka opuštena 

Spontane, bezbrižne i dame sa visokim samopouzdanjem na ovaj način se odnose prema svom dnevnom "prtljagu". Sloboda i funkcionalnost su im vrlo važne. 

Preko ramena, torbica iza leđa 

Ovako izgledaju smirene žene sa jasnim ciljevima u životu, ali bez opterećenja onim što nose u torbi. Lako se oslobađaju tereta, bilo kakvog.

Preko ramena, torbica ispred tijela 

Ako na ovaj način nosite torbu, znači da ste željni slobode kretanja i da vam je funkcionalnost važnija od izgleda. Kroz život koračate bez prevelikih prepreka. 

Na podlaktici 

Ovakav način otkriva ženu kojoj je važan materijalni i socijalni status. Zahtjevna je, željna pažnje i moći. 

Ispred tijela, sa obje ruke

Dama koja ovako nosi torbu je stidljiva, nerijetko i anksiozna. Ne želi da štrči, da se izdvaja ni u čemu. 

Na leđima 

Ukoliko vam je torba na leđima, znači da ste samostalni, brižni prema drugima i vrlo odgovorni.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.