Život i stil
Napravite masku koja će vam pomoći da ojačate kosu Zimi kada je vazduh u našim domovima isušen od konstantnog grijanja, dok nas napolju čekaju smog, izduvni gasovi, dim iz dimnjaka, hladnoća, mraz, ali i pahulje, kosa je sklona pucanju i oštećivanju više nego ikad.
#

Jedan od načina da je zaštitite jeste da je napolju nosite uvijek sakrivenu ispod kape, ali ni to neće riješiti problem za stalno. Negatvini uticaji su tu oko svake vlasi i mi tu ne možemo ništa! Ali, svakako možemo da uradimo ono što je do nas, a to je da joj pružimo dodatnu njegu koja će joj dati snagu da se izbori sa svim štetnostima koje vrebaju iza svakog ćoška. Same možete napraviti efikasnu masku koja će kosi dati jačinu i obnoviti oštećene vlasi.

 
Potrebni sastojci:

maslinovo ulje, 1 limun, 1 jaje, med, i ruzmarin. Pomiješajte sastojke i nanesite masku na cijelu kosu, od korijena do vrhova i slobodno je umasirajte u skalp. Ostavite da stoji pola sata. Poželjno je da kosu tokom tog perioda zamotate u plastičnu kesu kako bi se pospješilo djelovanje maske.

Nakon toga operite kosu na uobičajen način. Masilnovo ulje je fantastičan sastojak za njegovanje kose jer dubinski hidrira i hrani, dok će ruzmarin vašoj kosi dati sjaj. Med i jaja su odlični za jačanje strukture vlasi, pa će vašoj kosi dati jačinu i elastičnost. Limun je tu da neutrališe neprijatne mirise.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.