3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Mahmutbegović čestitala Dan nezavisnosti SAD-a

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović čestitala je ambasadoru SAD-a u Bosni i Hercegovini Ericu Nelsonu i  Amerikancima Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, koji se obilježava 4. jula. 

Dan nezavisnosti je, ističe, najveće i najvažnije u historiji jedne države i jednog naroda.

Građani Federacije i Bosne i Hercegovine to posebno cijene jer su se, kako kaže Mahmutbegović, i sami prije svega nekoliko decenija nalazili na velikoj historijskoj raskrsnici naše i nezavisnosti naše jedine države, BiH.

- OGLAS -

– Nezavisnost BiH je stečena i očuvana zahvaljujući i vama, našim istinskim prijateljima, koji ste uvijek stajali uz našu državu i naše narode i građane. Stajali i stojite uz sve one civilizacijske vrijednosti na kojima se temelje SAD i za koje smo se mi, uz vašu pomoć, nesebično borili i zalagali i na kojima želimo da izgradimo i kontinuirano unaprijeđujemo našu BiH, zemlju raznolikosti i različitosti, zemlju u kojoj se vijekovima živjelo „jedni sa drugima“, a nikada „jedni pored drugih“. Baštinimo i živimo iste vrijednosti i zato posebno i osjećamo obilježavanje i proslavu Dana nezavisnosti naših prijatelja, Sjedinjenih Američkih Država – navodi u čestitci Mahmutbegović. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA