Život i stil
Novi make-up trend za 2019: Yoga skin Efekt “staklenog lica” bio je jedan od vodećih trendova 2018, a ako je sudeći po Instagram profilima svjetskih vizažista novu sezonu obilježit će #yogaskin!
# Agencije

Dok efekt “staklenog lica” ima za cilj postizanje besprijekornog, blistavog i uglačanog tena, bez bilo kakvih neravnina i nepravilnosti, a #yogaskin osigurava sjaj i svježinu, samo sa puno prirodnijom završnicom. Baš zato će yoga skin hrabro predvoditi trendove 2019.

Sjaj koji ostavlja bez daha

Dinamičan i uzbudljiv, ovaj trend unosi živost i energiju na lice. Kreirala ga je makeup umjetnica Sara Hill s namjerom da stvori najbolju moguću verziju tena  bez naglašavanja “lažnog” savršenstva. Brzinom svjetlosti, njena tehnika je postala prava makeup senzacija na društvenim mrežama.

Uz yoga skin bit će dovoljno samo nekoliko minuta kako bi koža dobila hidratiziran, svjež i zdrav izgled; kao da si upravo završila sat yoge ili lagani fitness trening. Poenta nije u prekrivanju nesavršenosti, nego u zadržavanju prirodnog izgleda uz dodatak hiper-sjaja.

Upute za pripremu “yoga koktela”

Ne mijenjaj svoju dnevnu rutinu. Na prethodno očišćeno lice nanesi hidratantnu kremu. Neka je koža upije, a potom nanesi tanak sloj primera bez silikona, ili još bolje, dnevni booster.

Sad je vrijeme za pripremu “yoga koktela”. U manju staklenu ili plastičnu posudu istisni 3-4 pumpice svog omiljenog tekućeg pudera. Neka formula bude na vodenoj bazi, srednje prekrivne moći, prozračna i lagana.

Dodaj kap ulja za lice i kap tekućeg hightlightera zlatne nijanse. Spoji sve sastojke, a umjesto beauty blenderom ili kistom, pripremljeni miks nanesi prstima.

Masiraj lice kako bi pokrenula cirkulaciju, opustila mišiće i omogućila smjesi da što bolje prione. Nanosi sloj po sloj, sve dok ne budeš zadovoljna efektom. Bilo bi dobro da između svakog sloja pričekaš minutu-dvije kako bi koža upila i kako ne bi pretjerala s količinom. I to je sve – dobila si yoga skin look.

Napravi yoga skin miks ovisno o tipu svoje kože

Ako imaš suhu kožu, možeš dodati manju količinu hidratantne kreme koja će licu dati dodatnu vlažnost. Za bolju hidrataciju preporučujemo ti korištenje booster-a umjesto klasičnih primera. Ako imaš masnu kožu, u miks možeš staviti malo više pudera.


Dodatni savjeti:

- Ukoliko je potrebno dodatno prekrivanje, na kritičnim mjestima ublendaj tekući korektor ili nanesi puder u stiku. Koristi mekani kist kako bi dobila što prirodniji efekt.

- Ako koristiš fiksator šminke, neka bude onaj bez alkohola.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.