Život i stil
Ona može sve: Vrijeme je za njeno veličanstvo - kožnu jaknu U skladu sa važećim trendovima, kožne jakne se mogu nositi u kombinacijama koje se kreću od vrlo elegantnih do ležernih
#

Kožne pantalone, suknje, mantili, bermude - razni odjevni komadi od prirodne ili vještačke kože - nezaobilazni su među modernim predmetima ove godine. Naravno, među njima su i nezaobilazne kožne jakne. Nijesu im odoljele ni mnoge poznate ličnosti među kojima su Selena Gomez i Điđi Hadid.

 

 
 
Kada se čuje fraza 'kožna jakna' većina ljudi obično pomisli na klasični moto stil, koji je vladao godinama, zapravo decenijama. Kultni komad garderobe 70-ih, 'bajkerska' jakna simbol je buntovništva i nezavisnosti, ali se vrlo lako može 'omekšati' odgovarajućim detaljma kao što su, na primjer, bijele čizme.
 
  
 
Kožne jakne je moguće pronaći u bezbroj različitih varijanti koje se, međutim, u skladu sa važećim trendovima mogu nositi u kombinacijama koje se kreću od vrlo elegantnih do ležernih. 
 
  
Jedna od varijanti koja se po Instagramu može vidjeti gotovo na svakom koraku je kombinacija kožne jakne sa kratkom cvjetnom ili haljinomna tufne.
 
Pored ovakvih modela, na modnim pistama i među modnim znalcima veoma su popularni kožni blejzeri, idealni za kancelariju i važne sastanke, ali i za bilo koju drugu priliku, jer jednostavno, sve zavisi od toga sa čim ćete ih obući.
 
Sve u svemu, reklo bi se da su, ako se odlučite za kožnu jaknu,  šanse da ćete izgledati odlično - ogromne. 
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.