Život i stil
Osvježite svoj izgled: Neočekivane, ali sjajne kombinacije boja Svijetli tonovi ružičaste izgledaju odlično kada se nose sa bogatim oker nijansama
#

Kada su u pitanju komplementarne boje, može biti teško  prepoznati koje se tačno nijanse slažu, a koje ne. Do dobre kombinacije možete doći ređanjem pokušaja i grešaka na kojima se uči. Međutim, ako se baš i nemate vremena ni volje za to, tu je Instagram, na kojem možete pronaći one koji su već probali.

Bježeći od bež-krem palete koja je uglavnom dominirala ormarima prošle godine, najveće muze na platformi se sada odlučuju za kombinacije boja viđene na modnim pistama u kolekcijama za 2020. godinu. Šta, dakle, nositi sa narandžastim, a šta sa oker i drugim bojama? Pogledajte.

Pink i oker

 

  
Svijetli tonovi ružičaste izgledaju odlično kada se nose sa bogatim oker nijansama boje koja se baziva 'camel'. Izaberite jedan ružičasti komad i ostatak odjeće neka bude u ovoj neutralnoj boli.
 
Narandžasta i kobaltno plava
 
Jarka narandžasta i kobaltno plava su jednostavno nijanse koje se savršeno slažu i izgledaju jednako elegantno ma na koji način ih spojili.
 
  
Svijetlo zeleno i lila
 
Bezbroj uticajnih žena kombinuje zelenu i ljubičastu boju da bi izgledale neočekivano šik. Jedan od najjednostavnijih načina da dobijete odličan rezultat kombinovanjem ovih boja je da odaberete  lila umjesto dubljih ljubičastih tonova. 
 
 
Žuto i petrolej plavo
 
  
Kontrastna kombinacija toplijih i hladnijih nijansi omogućava neobičnu, a opet klasičnu kombinaciju.
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.