Život i stil
Ovo su najčešće greške prilikom šminkanja! Šminkeri su naveli najčešće greške i otkrili tehnike koje će vam pomoći da izgledate svježe i mlado.
#

Svrha šminke je prikriti nedostatke u izgledu, ali kada je loša i neodgovarajuća, može učiniti da izgledate starije. Šminkeri su naveli najčešće greške i otkrili tehnike koje će vam pomoći da izgledate svježe i mlado.

Mat puder 

"Kako starimo, koža gubi elastičnost i proizvodi manje ulja", rekla je šminkerka Mandy Bryce. Korištenje guste podloge s mat završnom obradom samo će istaći bore. Umjesto toga, specijalista je savjetovao korištenje kreme ili seruma hidratnog sastava. Još jedan važan korak u šminkanju je priprema kože za nanošenje podloge: potrebno je dobro očistiti lice i hidrirati ga kremom.

Previše rumenila 

Prejako rumenilo na obrazima učinit će šminku neprirodnom i vulgarnom, upozorila je šminkerka Mary Winkenwerder. Treba ga nanositi mekanom četkom, kao što je kabuki. Da biste to izbjegli, obavezno otresite višak rumenila sa četkice. Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svijetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Eyeliner na donjem kapku 

Nepravilna upotreba eyelinera može naglasiti tamne podočnjake i bore. Vizažistica Victoria Dipietro savjetovala je da se eyeliner ne stavlja na donji kapak ispod trepavica. Neophodno je ocrtati samo konturu gornjeg kapka i ugla oka.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.