Život i stil
Pratite ovih pet koraka i na zdrav način detoksirajte svoju kožu Možete probati jednostavan detoks kože u pet koraka.
#

Ukoliko konzumirate dosta kafe, volite slatkiše ili ste jednostavno često pod stresom, vaša koža će trpjeti. Ukoliko ste primijetili na vašoj koži promjene izazvane burnim izlascima ili nekim od gore spomenutih uzročnika, potrebna joj je adekvatna njega.

Možete probati jednostavan detoks kože u pet koraka.

Osnovna njega 

Uhodana rutina preduvjet je za zdravu kožu. Ukoliko ste pronašli preparate koji vašoj koži prijaju, ne odstupajte od njih. Potrebno je zaštititi kožu preko dana i adekvatno je nahraniti u toku noći. Nakon nekoliko dana dnevne zaštite pomoću sredstava koja sadrže antioksidanse i faktor koji štiti od UV zračenja i noćne njege koja će hidrirati vašu kožu, postupno ćete vidjeti promjenu. Koža će vam postati otpornija, njena struktura će se poboljšati i koža će vam biti sjajnija.

Naparite lice

Deset minuta parenja lica pomoći će da se vaši serumi, maske, kreme ili ulja za lice bolje upiju u kožu, što je ključno ako želite svježu i otpornu kožu. Ovaj tretman možete da napravite sami pomoću peškira i posude tople vode, pri čemu treba biti oprezan.

Dubinski očistite pore 

Neophodno je da dva do tri puta nedjeljno dubinski očistite lice, maskom, koja će iz vaših pora izvući sve štetne materije i pripremiti je za nastavak tretmana i adekvatnu njegu.

Neka koža diše 

Kad god ste u mogućnosti, nemojte se šminkati... i vašoj koži potreban je odmor.

Hidrirajte kožu 

Djeluje kao da ste ovo čule već hiljadu puta, ali ovo je zaista korak koji u njezi kože ne smijete preskočiti! Hidrirajte kožu, nanosite kreme i pijte dosta vode!

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.