Život i stil
Pravila oblačenja koja bi svi trebali poznavati Ako ste se ikada našli u situaciji da vas neko poprijeko gleda i nešto šapuće svojim prijateljima ili prijateljicama, može biti zato što im se sviđate ili pak zato što ste nešto na sebe obukli "pogrešno".
# Agencije

Portal Bright side je napravio mali vodič kako bi neke odjevne predmete trebalo oblačiti ili usklađivati sa drugima. Istakli su osnovna pravila koja ćre vam pomoći da u svakom momentu izgledate besprijekorno.

Na pitanje kako nositi sako, odgovor je jednostavan. Od dva ili  tri dugmeta, ponuđenih na skoro svakom sakou, kada stojite zakopčajte samo jedno, i to ono u sredini. Prvo dugme, ili ono iznad srednjeg možete zakopčati po potrebi ili htijenju, ali ono posljednje ili ono ispod srednjeg dugmeta ne zakopčavajte nikada.

Ako ste žensko, a nosite košulju, ne biste trebali raskopčavati više od prva dva dugmeta na području prsa. 

Pri stavljanju nakita pripazite da ne stavite "previše". Naime, i pri nošenju nakita vrijedi pravilo manje je više. Tako da, ako slučajno u isto vrijeme poželite staviti prsten, narukvicu, ogrlicu i naušnice, taj broj obavezno smanjite na kombinaciju od dva predmeta. Da li će to biti naušnice i prsten ili narukvica i ogrlica, izbor je na vama, ali nipošto nemojte staviti sve odjednom.

Ako nosite kratku haljinicu iznad koljena, vodite računa o tome da u isto vrijeme ne otkrivate previše dekoltea, kako bi ta odjevna kombinacije izgledala prefinjeno.

Ukoliko ste muško, a utrpate košulju u hlače, obavezno stavite kaiš.

Ostala pravila oblačenja, koja bi svi trebali znati pogledajte ovdje:

Video: Bright side

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.