Život i stil
Prepoznali je svjetski skauti: Mlada bh. nada u modnom svijetu predstavit će svoje modele na Vancouver Fashion Week-u U oktobru portfolio njene kolekcije je primjetio jedan od skauta Vancouver fashion week-a, i pozvao je da predstavi svoj rad.
#

Aida Hodžić javnosti se prvi put predstavila na 39. bh Nivea fashion week-u 2017, u sklopu projekta časopisa Grazia, a pod mentorstvom dizajnera Milana Senića, kreacijom na temu "Između tradicije i futurizma" koja je bila inspirisana Guggenheim muzejom u Bilbau.

Ljubav prema modi  vodila ju je  do uspjeha koje niže sada. Tako je upisala srednju školu za tekstilni dizajin u Sarajevu, stekla poznanstva, učila od najboljih profesora  te otkrila kako talenat tako i strast prema modi. Usmjeravajući svoj potencijal i enegiju odlučuje upisati fakultet istog zvanja u Bihaću.

U razgovoru za face.ba portal otkriva nam da su joj najveća inspiracija ljudi oko nje. Neiscrpno od njih uči, dobija snagu jer joj prijatelji i porodica ne daju da izgubi volju pa čak i onda kada u nekim trenutcima sama poklekne.
Napornim radom, prilično zahtjevnim i istovremeno osvježavajućim počela je da se posvećuje radu na sebi, sopstvenom razvijanju, studiju, te unaprijeđenju nekih novih tehnika i metoda stvaranja, ali to je za Aidu došlo kao izazov.

 
Uz ovako ambicioznu i motivisanu ženu, koja je svoju strast jako brzo otkrila i uz ženu koja je pristupila svijetu uz pomoć papira i mode prilike su se same stvarale. Nakon Nivea Fashion Week-a, uslijedila su brojna poznanstva sa skautima, dizajnerima, modnim kućama.
 
U oktobru portfolio njene kolekcije je primjetio jedan od skauta Vancouver fashion week-a, i pozvao je da predstavi svoj rad.
 
Riječ je o pret a porter kolekciji, koja nosi naziv "Tanka nit", kolekcija je nadahnuta umjetničkim pokretom orfizmom, preciznije, radom češkog slikara i grafičara Františeka Kupke i njegovim fizičkim poimanjem boje, koju će predstaviti u proljeće 2020 godine.

Radi se o svedenim, minimalističkim krojevima, sa naglaskom na paletu boja crvene, petrolej plave koje su akcent boje, a tu se još pojavljuju i zelena i žuta, a sve to neutralizirano kombinacijama crne i bijele boje.

Priču o ovoj kolekciji planira zaokružiti snimanjem editorijala u Beogradu, a nakon predstavljanja u Vancouveru, svakako ima u planu pokazati je i u Sarajevu, gradu u u kojem je i napravila prve korake prema modnom svijetu.

 

  
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.