Život i stil
Previše šminke na licu uzrokovat će ove probleme Šminka isušuje kožu i potiče pojavu bora.
#

Makeup nam služi kako bismo sakrili sve nepravilnosti na licu te istaknuli prirodnu ljepotu oblika lica i kože. Šminkanje je dio svakodnevnice većine žena i gotovo da više ne znamo kako živjeti bez šminke.

Ako ste jedna od osoba koja je uvjerena da ne može živjeti bez šminke, morali biste znati kako se ponašati sa šminkom, jer inače imate veliku šansu da iskusite neugodne posljedice.

Šminka začepljuje pore i pomaže pojavi prištića na vašem licu. Koža mora disati kako bi bila zdrava. Upotrebom prevelike količine šminke začepljuje pore te se ne trebate čuditi pojavi mitesera i prištića. O spavanju sa šminkom nećemo ni govoriti, jer svi znamo da je to smrt za kožu.

Šminka isušuje kožu i potiče pojavu bora. Ovo se posebno odnosi na područje oko očiju. Redovno nanošenje pudera i korektora na područje ispod očiju, osim što iritira nježnu kožu tog dijela lica, također je i isušuje.

No, bez brige; ne trebate se zauvijek odreći šminkanja već sebi dajte malo više vremena i poštujte pravila, a vaše lice će vam na tome biti zahvalno:

1. Prije nanošenja šminke lice temeljito očistite te nanesite kremu koja odgovara vašem tipu kože. Izbjegavajte nanošenje pudera na nepripremljeno lice.

2. Pijte puno vode. Dvije do tri litre dnevno omogućit će vašem tijelu i koži dovoljnu dozu hidratacije, a vaše lice izgledat će svježije i odmornije.

3. Budite oprezni kod nanošenja pudera i korektora. Više ne znači i bolje. Osim što će puder biti vidljiviji na vašoj koži, također će začepiti vaše pore te će se masni sjaj pojaviti puno brže. Također pri nanošenju šminke postupajte nježno s kožom lica.

4. Redovno čistite spužvice i četkice koje koristite za nanošenje šminke.

5. Dajte koži tu i tamo koji dan da se odmori od šminke. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.