Život i stil
Prirodni načini za tretiranje krhkih noktiju Osim toga, krhki nokti također mogu da budu i simptom pojedinih bolesti i zdravstvenih problema poput psorijaze, anemije, gljivičnih infekcija
#

Mnogo žena ima problema s krhkim noktima, a uzroci mogu da budu različiti. Starenje, često izlaganje vodi i raznim hemikalijama, stalno korištenje laka za nokte, itd. samo su neki od faktora koji mogu da dovedu do lošeg kvaliteta noktiju.

Osim toga, krhki nokti također mogu da budu i simptom pojedinih bolesti i zdravstvenih problema poput psorijaze, anemije, gljivičnih infekcija. Ali ne brinite. Postoji mnogo prirodnih načina za tretiranje suhih, krhkih i napuknutih noktiju. Ako ćete ih koristiti svakodnevno, vaši će nokti vremenom postati snažniji i zdraviji.

Maslinovo ulje

Namočite svoje nokte u toplo maslinovo ulje i držite ih oko 15-20 minuta. Nakon toga ih dobro izmasirajte, a posebnu pažnju posvetite kožici oko noktiju.

Med i limun

Uzmite 2 kašičice meda i pomiješajte ga s 4 do 5 kapi limuna. Dobro promiješajte i nanesite na nokte te umasirajte. Ostavite da djeluje 20-30 minuta, a potom isperite i nanesite hidratantnu kremu za ruke.

Vazelin i maslinovo ulje

Pomiješajte vazelin s nekoliko kapi maslinovog ulja i nanesite na nokte i na kožicu oko noktiju. Dobro umasirajte i ostavite da djeluje 3 do 5 minuta. Potom isperite.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.