Život i stil
Prirodno bojanje kose: Može li je sok limuna zbilja posvijetliti? Stručnjaci ističu kako su prirodne metode posvjetljivanja kose ili dodavanja tona manje agresivne od kemikalija, ali je i njihov efekt suptilniji, stoga vas ništa ne košta da ih isprobate.
# Pixabay

Stručnjaci ističu kako su prirodne metode posvjetljivanja kose ili dodavanja tona manje agresivne od kemikalija, ali je i njihov efekt suptilniji, stoga vas ništa ne košta da ih isprobate.

Ljeto je idealno vrijeme za prirodno posvjetljivanje kose, a svijetle tonove najlakše će postići kosa sa žutim pigmentom, dok se za tamnije i crvenkaste tonove to ne preporučuje, kažu stručnjaci. No djeluje li limunov sok doista te koje su druge prirodne metode?

Odgovor je da - ali promjene u boji su vrlo suptilne, naglašavaju.

Limun

Pomiješajte svježe iscijeđeni limunov sok s toplom vodom u omjeru 1:1. Mješavinu nanesite na kosu, ostavite da djeluje 10-15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. Sunce je vrlo važno zato što će pojačati djelovanje limuna.

No s ispiranjem kose limunom treba biti oprezan zato što je može oslabiti i učiniti lomljivom, pa se preporučuje ovaj tretman koristiti najviše jednom na tjedan, pišu 24sata

Cimet

Osim limuna u posvjetljivanju pomaže cimet. Dovoljno je tri žličice cimeta pomiješati s četiri žličice regeneratora i umasirati u vlasište. Nakon toga kosu treba zaštititi kapom za tuširanje i ostavite da djeluje četiri sata prije nego isperete. Cimet može kosu posvijetliti i do tri nijanse. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta sve dok ne postignete željenu boju.

Kamilica

Skuhajte jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Nakon toga kosu isperite čajem i nanesite regenerator koji se ne ispire, a u koji ste prethodno dodali nekoliko žličica čaja. Pustite da se kosa osuši na suncu zato što zrake, baš kao i kod limuna, pojačavaju djelovanje kamilice. Kosa će tako lakše posvijetliti.

Med

Med sadrži nisku razinu hidrogen peroksida koji posvjetljuje kosu, pa možete pomiješati žličicu meda sa šalicom vode i ostaviti pola sata. Nakon toga u mješavinu dodajte šalicu maslinovog ulja i nanesite na kosu te zaštitite kapom za tuširanje. Ostavite da djeluje sat vremena i isperite mlakom vodom. Med neće previše posvijetliti kosu, pa ga možete kombinirati s limunom ili cimetom.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.