Život i stil
Proljeće podrazumijeva ove četiri promjene u beauty rutini Zamijenili smo nezdravu ishranu
#

Proljeće je tu i sa sobom donosi niz promjena u našim svakodnevnim ritualima. zdravom, počeli smo da vježbamo, odložili smo zimsku i počeli da nosimo proljetnu garderobu, a uz sve to promijenili smo i beauty rutinu.

Sada je pravo vrijeme da aktiviramo neke, tokom zime zapostavljene beauty navike.

#1 Redovan tretman kože pilingom

S pojavom prvih sunčanih dana, nestaju svi izgovori za naš loš ten i neadekvatno njegovanu kožu. Piling će vam pomoći da u što kraćem vremenskom periodu povratite besprijekoran izgled svoje kože, kako na tijelu, tako i na licu, a uz to će podstaći bolju cirkulaciju i daće vam svježinu. Piling će dobro nahraniti vašu kožu i povratiće joj, tokom zime, izgubljeni sjaj, prenosi portal Ljepota i zdravlje. 

#2 Promijenite proizvode za njegu

Nakon teških i masnih proizvoda, koje smo koristili tokom zime, s prvim danima proljeća, vraćamo se kremama lagane teksture, uglavnom na bazi vode, koje će hidrirati i osvježiti kožu našeg lica. Uz to, sada je pravo vrijeme da za svoju dnevnu kremu izaberete onu sa zaštitnim faktorom i tako svoju kožu na vrijeme zaštitite od štetnog UV zračenja.

#3 Oporavite svoju kosu i vratite joj sjaj

Naša kosa tokom proljeća zahtjeva dodatnu njegu. Nakon duge zime, naša kosa ne izgleda baš onako kako bismo željele, pa je sada pravo vrijeme da je redovno njegujemo i bogato hranimo, kako bi povratila izgubljeni sjaj. Zato barem jednom sedmično svojoj kosi morate priuštiti bogatu i hranljivu masku, kako biste je učinili bujnom i blistavom.

#4 Odlučite se za minimalizam, kada je make-up u pitanju

Kada dođe proljeće, teške pudere, najbolje je zameniti bb kremom lagane teksture, a koja će koži dati besprijekoran ten i prirodan izgled. Rumenilom dodajte malo svježine licu, dok ostatak šminke treba da bude neutralan. Ako želite da pored svježine licu date i prirodnu prozračnost, odlučite se za malo highlightera, koji ćete nanijeti na najistaknutije dijelove lica.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.