Život i stil
Sarajevo domaćin spektakularnog finala za Izbor fotomodela Bosne i Hercegovine Pozivamo sve ljubitelje mode i ljepote da budu dio ovog spektakla.

Nakon godinu dana potrage za licima specifičnog tipa u cijeloj Bosni i Hercegovini i više od dvadeset predtakmičenja, te preko hiljadu prijava za učešće u projektu, vrijeme je za veliko državno finale.

Trideset najljepših djevojaka putuje na petodnevni Models camp, kako bi se pripremale za spektakularni šou u finalnoj večeri. Cijeli tim koreografa, fitnes-trenera, nutricionista, makeup artista i frizera pripremat će djevojke da zablistaju na finalnoj večeri koja će se održati 13. 8. 2023. u renomiranom Hotelu „Radon Plaza“ Sarajevo, sa početkom u 20.00 h i uz direktan live stream na svim digitalnim platformama.

Cilj projekta je pronalaženje najboljih komercijalnih lica za potrebe reklama, spotova, modnih kampanja, editorijala, novih televizijskih lica i svega što je potrebno za tržište. Djevojke koje su dio finala moraju biti elokventne, talentirane, zanimljive, a fokus se stavlja na obrazovanje. U prilog tome govori činjenica da je glavna nagrada školarina za obrazovanje u iznosu od 12.000 KM, koju dodjeljuje Internacionalni univerzitet Travnik u saradnji sa direkcijom.

Sve prošlogodišnje pobjednice bile su dio muzičkih spotova, reklama, festivala mode, te drugih značajnih kampanja. Ejla Prguda, pobjednica prošle sezone, osvojila je značajne uloge u nekoliko muzičkih spotova i pred njom je blistava karijera modela.

Pored prekrasnih djevojaka, u finalnoj večeri posjetitelje očekuje i vrlo bogat šou-program, uz specijalne muzičke goste, zvijezde estrade: Deniala Ahmetovića, Slađanu Mandić, Armina Bijedića, Elvedinu Šehić i Mehdiju Žigo.

U šou-programu učestvuju i plesne grupe PS „Maya“, Plesni klub „Astorija“, Plesni klub „Bolero“, te revija Fashion akademije i Top modela Fashion M.

Izbor za Fotomodela Bosne i Hercegovine su podržali sljedeći brendovi:

Generalni pokrovitelji

 • Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Središnje Bosne;
 • generalni sponzor: "Number 1";
 • zlatni sponzor: Internacionalni univerzitet Travnik;
 • srebreni sponzor: Ortopedska ordinacija „Dr. Kovačević“;
 • oficijelno piće: Voda „Leda“;
 • oficijelni hotel: Central „Vlašić“;
 • oficijelna kozmetička kuća: „Avon“;
 • oficijelna odjeća: Butik IN Ljubuški;
 • oficijelni frizerski saloni: Hair salon „Danny“ i Salon ljepote AS;
 • makeup tim: Studio „Ela beauty and care“, „Lovely Em“, Anida Čopra, Akademija ljepote „Dalila“;
 • pokloni: Mala kuća cvijeća, „Ilea Bags“, „Beauty Jar“ BiH, „Fabu spot“, „Heta1892“ BiH, „Siva nakit“, „Avon“.

Ekskluzivni radijski pokrovitelj: Radio M.
Generalni medijski pokrovitelj: „Scena.ba“.
Medijski pokrovitelji: Hype TV BiH, Zos radio, Direktno.baZenicablog, Vijesti.ba.

Pozivamo sve ljubitelje mode i ljepote da budu dio ovog spektakla.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.