Život i stil
Sedam ključnih znakova dubinski isušene kože Birajte preventivu u vidu svakodnevne njege hidratizirajućim formulama, kako biste pripremili kožu za još hladnije dane.
#

Koža je najveći organ koji ima niz funkcija; jedna od njih je zaštitna. Upravo je ta očita na licu, jer ono nakon što boravimo na hladnom zraku i vjetru, otkriva neke znakove, uglavnom je to dubinska isušenost.

Sedam znakova isušenosti kože su: ljuskanje, crvenilo, tekstura gruba na dodir, svrbež, nadraženost, peckanje, i na kraju pukotine koje se pretvaraju u ranice.

Ovi se znakovi pojavljuju zajedno ili jedan za drugim, u raznim kombinacijama. Uglavnom su povezani, pa tako nam svrbež smeta, a onda trljanjem potičemo ljuskanje i crvenilo.

No možete imati samo jedan od tih znakova da biste uočili dubinsku isušenost kože. Medicinski izraz za suhu kožu je kseroza, a simptomi mogu varirati u težini i izgledati drugačije, ovisno o stepenu isušenosti.

Bazične simptome poput crvenila vidimo često, a tu je i perutanje koje je također lako srediti. Naime, piling nježne formule skinut će sloj mrtvih stanica, a hranjiva krema nahranit će kožu.

U jesen i zimi bolji su balzami nego lagane, fluidne kreme, zato birajte nešto gušće formule. Odlična su i ulja, za lice, ali i sve dijelove tijela, koje je dobro nanijeti na mokru kožu, tik nakon tuširanja ili umivanja. Također, jako vruća voda isušuje kožu, pa je bolje da nije pretjerano visoke temperature.

Birajte preventivu u vidu svakodnevne njege hidratizirajućim formulama, kako biste pripremili kožu za još hladnije dane.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.