Život i stil
Šest grešaka koje žene prave kada koriste proizvode za uljepšavanje Vjerovatno da većina dama nije znala da su neke stvari koje rade svakodnevno koristeći kozmetiku i sredstva za uljepšavanje pogrešne.
#

Čak i ako koristite najkvalitetnija kozmetička sredstva ona mogu imati kontraefekat, ako ih ne upotrebljavate pravilno.

Mnoge žene cijelog života žive u zabludi da bi trebalo puder nanositi na cijelu površinu lica ili da je potrebno promućkati lak prije lakiranja noktiju.

Evo kojih šest grešaka većina žena pravi:

1. Prije lakiranja uvek promućkate lak za nokte

Ovo je navika koja se skoro prenosi sa koljena na koljeno. Generacije žena su bile u zabludi da će lakše, ljepše i ravnomjernije nalakirati nokte, ako promućkaju lak. Možda i hoćete, ali ovo ima više štete nego koristi. Mućkanje laka uzrokovaće mjehuriće pa će lak sa vaših noktiju brže spadati.

2. Puder nanosite na cijelo lice

Većina žena nanosi puder na cijelu površinu lica. Međutim, to nekada vašem izgledu može da naškodi. 

U većini slučajeva, preporučuje se staviti malo pudera na područje ispod očiju, čelo, nos i bradu, izbjegavajući obraze. Nanošenje previše pudera, a posebno na obraze naglašava nesavršenosti vaše kože.

3. Kosu češljate od korijena

Ovakav način češljanja kose može da je učini lomljivom. Umjesto toga, podijelite kosu na dijelove i krenite odozdo prema vrhu. To je pravi način češljanja kose. Ovaj način pomaže i da lakše razmrsite kosu.

4. Parfem nanosite ispod ušiju ili na kosu

Ako želite da vam parfem traje duže, nanesite ga odmah poslije hidratacije. 

Prskanje parfema na kosu je isušuje, jer sadrži formulu na bazi alkohola. 

Trljanje kože ispod ušiju parfemom takođe nije dobar način. Trenje zagrrijava kožu i oslobađa prirodne enzime koji mijenjaju miris. Nanesite parfem na garderobu ili na vrh ušiju.

5. Šampon koristite odmah pošto pokvasite kosu 

Pustite kosu da malo upije vodu. Na taj način ćete bolje oprati kosu. Ono što je važno jeste da ne pretjerujete sa količinom šampona.

6. Ruž nanosite od ivica usana prema sredini

Ispravan način nanošenja ruža jeste od sredine usana prema ivicama. Fokusiranje na sredinu koja vam daje veću kontrolu i smanjuje šanse da izađete van linije usana.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.