Život i stil
Sjajan trik: Ovako vam se ruž neće razmazati! (VIDEO) Usne prvo uokvirite olovkom, a zatim na njih nanesite željenu boju karmina...
#

Puder-usne su in, a popularnost im je porasla onda kada smo počeli da nosimo maske zbog pandemije koronavirusa.

Pandemija nas je promijenila. Osim načina razmišljanja i vrijednosti koje sada cijenimo, promijenili smo i način oblačenja, kao i makeup rutinu. Sada je u cilju da nam odjeća bude udobna, a trendi. Istovremeno, šminka mora biti postojana, naročito zbog nošenja maski. 

Zato vam predstavljamo novi način šminkanja usana koji je ekstremno popularan u posljednje vrijeme. Cilj je da imamo obojene usne, bez straha da će se karmin razliti ili preslikati na drugi dio lica, zbog nošenja maske.

Efekt puder-usana ekstremno je šarmantan, a usne ne djeluju suho, kao što je slučaj s određenim mat i dugotrajnim ruževima. Ali kako postići ovaj efekt?

Usne prvo uokvirite olovkom, a zatim na njih nanesite željenu boju karmina. Utapkajte karmin ubrusom ili papirnom maramicom.

Zatim, preko ubrusa ili maramice, na karmin četkicom (ili spužvicom) nanesite puder u kamenu. Maramica u ovom slučaju služi kao filter.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.