Život i stil
Slavna stilistkinja serije "Seks i grad" otkrila svoje tajne dobrog oblačenja Zahvaljujući kostimografkinji i stilistici serije "Seks i grad", Patriciji Field, odjevne kombinacije glavnih protagonistica ostavile su veliki trag na žensku modu širom svijeta...
#

Zahvaljujući kostimografkinji i stilistici serije "Seks i grad", Patriciji Field, odjevne kombinacije glavnih protagonistica ostavile su veliki trag na žensku modu širom svijeta.

Televizijska i modna historija ne pamti serije koje su u toj mjeri utjecale na žensko odijevanje, pa je tako Field "zacementirala" svoj status najtraženije stilistice... Ovo su njeni savjeti kako da se bolje oblačite. 

1. Unesite boje

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Emily in Paris Outfits (@emilyinparisoutfits)

"Boje su meni jako važne. Boje su dio našeg postojanja, a ljudi se okruže neutralnim tonovima u svojim bež kućama. Meni je to neprirodno. Ne razumijem ljubav prema neutralnim bojama. Ne znam je li to strah u ljudima ili nešto drugo, ali za mene su boje nešto organsko i nije prirodno odbijati boje."

2. Eksperimentišite s komadima iz svog ormara

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Carrie Bradshaw (@carriebradshaws_outfits)

"Dobro se zagledajte u svoj ormar iz nove perspektive. Spajajte stvari koje prije niste kombinirali i iznenadit ćete se. Odaberite one cipele za koje ste mislili da su previše svečane za vaše hlače i odjednom će vam to izgledati baš dobro. Kombinujte običnu majicu kratkih rukava s raskošnom ogrlicom. Spajajte one komade za koje se smatra da ne idu jedno s drugim."

3. Svoje kombinacije planirajte unaprijed

"Žurba je najveća pogreška kod oblačenja. Večer prije razmislite o tome što ćete nositi ujutro."

4. Kupujte promišljeno

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Emily in Paris Outfits (@emilyinparisoutfits)

"Odjeću dugo imam u svom ormaru. Nisam tip koji kupuje, pa onda baca. Ako sam brzo nešto bacila, onda to nisam ni trebala kupiti. Ono što najčešće nosim i što najduže traje u mom ormaru su klasici. I pritom ne mislim na komade poput bijele košulje, nego krojeve koji su bezvremenski. Za razvijanje osobnog stila važno je imati bezvremenske komade koje zatim, uvjetno rečeno, ukrašavate."

5. Vodite računa o materijalu

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Carrie Bradshaw (@carriebradshaws_outfits)

"Preferiram kvalitetnije materijale. Prirodne. To ne znači da ne volim sintetiku kada je dobro iskorištena, ali finiji materijali su zahvalniji jer duže traju i lakše ih se koordinira s ostatkom kombinacije."

6. Izbjegavajte vjernost jednom brendu

"Zašto biste nosili samo jedan brend? Niste robot. Miješanje mode je normalno; nošenje istog dizajnera od glave do pete nije. Eventualno bih nosila jednog dizajnera na posao kao dio poslovne uniforme, ali to je to. Privatno nositi jednog te istog dizajnera? Nikad nisam shvatala kako je to počelo i kako to može biti zabavno."

 
 

 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.