Život i stil
Snažan domaći napitak za ten i kosu kao iz bajke Priroda nam je dala brojne darove za njegu ljepote i očuvanje zdravlja, a evo kako da napravite napitak za bolji kvalitet kose i ljepšu kožu.
#

Laneno sjeme bogato je omega 3 masnim kiselinama za koje je dokazano da podstiče brže zacjeljenje rana, ali ima i blagotvrono dejstvo za njegu kože. Takođe, sjeme lana sadrži linoleinsku kiselinu koja je važan gradivni element epiderma. Laneno sjeme je odličan izvor vitamina E i vitamina B kompleksa (riboflavin, niacin, tiamin, pantotenska kiselina, vitamin B6 i folati). Vitamin E je veoma je važan u zaštiti kože i sluzokože od štetnih uticaja slobodnih radikala.

Takođe, lan se zbog izobilja vitamina koje sadrži preporučuje i za njegu kose. U ovom receptu koristi se i limun koji sadrži limunsku kiselinu, vitamin C, magnezujum, kalcijum, flavonide i pektine koji imaju blagotvorno dejstvo na njegu vlasi.

Priroda nam je dala brojne darove za njegu ljepote i očuvanje zdravlja, a evo kako da napravite napitak za bolji kvalitet kose i ljepšu kožu.

Sastojci

200 ml ulja sjemena lana

3 manje glavice crnog luka

4 limuna srednje veličine

1 kg prirodnog meda

Priprema

Stavite limun i luk u blender (dva oljuštena i dva neoljuštena limuna). Dodajte ulje i med. Miksajte sve dok se ne stvori kompaktna masa, a onda prespite u staklenu teglu i dobro zatvorenu držite u frižideru.

Uzmite po jednu supenu kašiku napitka tri puta dnevno prije jela, a najbolje je da koristite drvenu kašiku.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.