Život i stil
Šta je i čemu služi primer za oči? Koristili ste samo najkvalitetnije kozmetičke proizvode, čak i podlogu za šminku i vaš odraz u ogledalu je savršen! Izlazite s društvom, a poslije samo sat ili dva, vaši kapci se počinju ''topiti".
# Agencije

 Ovaj prizor će pokvariti i najbolju zabavu, ali znajte da ga lako možete izbjeći ako na listu obveznih kozmetičkih proizvoda uvrstite primer za oči.


Tako mali, a tako moćanSvako šminkanje zahtjeva određeni trud, a posebno šminkanje očiju. One su smještene na centralnom dijelu lica, mnogi ih smatraju “ogledalom duše” i to je već više nego dovoljno razloga da im posvetimo dodatnu pažnju.

Kao što je za besprijekoran look cijelog lica nužna podloga za puder koja će izjednačiti ten i make-up učiniti dugotrajnim, tako je i vašim kapcima potrebna podloga za sjenilo. Ona će omogućiti lakše i brže nanošenje sjenila za oči, olovke i tuša, a glavne prednosti su daleko intenzivnija boja i maksimalna postojanost.


Jednostavno nanošenje


Dobra priprema je ključna. Kako biste nanijeli bazu za sjenilo potrebno vam je samo nekoliko sekundi više u odnosu na uobičajeno šminkanje, ali ćete zauzvrat dobiti puno – savršen izgled i šminku koja se neće “pomjeriti”” s kapaka cijeli dan i noć! Bez neugodnih iznenađenja, boje će nestati tek onda kada odlučite ukloniti šminku odstranjivačem.

Za početak, kapke očistite micelarnom otopinom ili nekim drugim sredstvom za čišćenje lica koji ne sadrži ulje. Od masnog čela gori su jedino masni kapci, jer nema tog sjenila koje će na njima ostati duže od sat vremena.

Manju količinu baze za sjenilo utapkajte prstom ili kistom na cijeli gornji kapak – od korijena gornjih trepavica do obrva, ali i uz donji rub trepavica. Tekstura kože će odmah po nanošenju postati glatka pa će sjenilo, olovka i tuš za oči puno lakše i čvršće “prionuti” na podlogu.Čini čuda za vaše očiPrimer za lice povezuje sve elemente make-upa i drži ih na okupu, a posebno je važan u onim posebnim prilikama kada posežemo za “teškom” šminkom, konturisanjem lica i sl. Za osjetljivo područje oko očiju uvijek koristite namjensku podlogu. Ona će osigurati postojanost najmanje osam sati, zaboravićete na preslikavanja slojeva, stvaranje nabora, gomilanja boje u pregibima, i što je najvažnije, više nećete gubiti vrijeme na bespotrebno, i uglavnom vrlo neuspješno, popravljanje make-upa. Primer za oči može biti vrjedniji od same palete sjenila, jer pojačava intenzitet boja pa uz njega i ona osrednja sjenila za oči mogu izgledati očaravajuće.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.