Život i stil
Stilisti preporučuju: Kakve će obrve biti u trendu tokom 2022. godine Oštre linije i vidljivi makeup na obrvama stvar je prošlosti
#

Trend šminkanja i oblikovanja obrva igra veoma važnu ulogu u beauty rutini, pa se u posljednje vrijeme sve više pažnje posvećuje upravo ovom dijelu lica.

Trenutno stručnjaci za ljepotu preporučuju prirodnije, deblje obrve, za razliku od 2000-ih godina prošlog stoljeća, kada su u trendu bile što tanje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KIMIKO Beauty (@kimikobeauty)

Srećom, trend punih obrva ne ide nikuda, a evo kakve će biti u modi tokom naredne godine. Odložite pincetu i nastavite da puštate prirodne obrve, baš kao što ste to radile tokom karantina.

Naredne sezone, stilisti savjetuju prirodne obrve, ali s mekšim tvistom nego prethodnih godina. Oštre linije i vidljivi makeup na obrvama stvar je prošlosti.

Naredne sezone nosit će se prirodne, pune obrve, naglašene tek koliko je i naša sama prirodna boja. Uz to, preporučuju se mekane i čupave obrve.

Makeup koji djeluje jednostavno mora takav i da bude. Stoga, prilikom šminkanja obrva, potrudite se da djeluju što prirodnije. Savjet je da četkicu umočite u sjenu i da samo obrve lagano njome iščetkate.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.