Život i stil
Toksična hrana koja ugrožava vašu kožu i ljepotu Kako biste sačuvali zdravlje i negovali svoju ljepotu potrebno je da redovno izbegavate toksičnu hranu! Evo šta se dešava u tijelu kada često konzumiramo beli šećer
#

Roksi Dilon, engleska naučnica i zagovornica holističke njege kože otkriva tajne dobrog izgleda koji ne zavisi od godina, nego od naše spremnosti da svakog dana posvetimo dužnu pažnju svom tijelu. Evo što kaže o povezanosti ishrane i izgleda...

Nezdrava hrana! Ona ima najtoksičniji uticaj na tijelo, posebno šećer. Kada se vari, šećer uzrokuje disfunkciju ćelijskog i hormonskog sastava. Svaki put kada jedemo ili pijemo nešto što obiluje rafiniranim šećerom, nivo šećera u krvi enormno poraste, što tijelo mora odmah da reguliše ispuštajući određenu dozu insulina.

S vremenom naše ćelije postaju gotovo imune na insulin, a to može da uzrokuje nastanak dijabetesa tipa 2, kada ćelije ne uspevaju iz krvi da izbace višak šećera koji tada, u formi glukoze, ostaje u krvi, nanoseći štetu vitalnim organima.

Kako se hranite, kojih pet namirnica uvijek imate u svojoj kuhinji?

Avokado, istočnjački specijalitet sezam-halvu, nemasni jogurt, kvalitetan hljeb od cjelovitog brašna i med.

Da li preferirate zdravu ishranu i sami se zdravo hranite, konzumirate li uz to neke dodatke ishrani?

Radije konzumiram biljke nego dodatke ishrani, ali činim izuzetak jedino s tekućim vitaminom E jer ima blagotvoran uticaj na ženski hormonski sastav. Istraživanja su pokazala da vrlo djelotvorno poboljšava plodnost - što znači da je odličan i za optimalno hormonsko funkcionisanje organizma.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.