13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Vremenska prognoza na naredne dane: Početkom sedmice snijeg

Temperature zraka u 08 sati (°C): Sokolac 1; Livno 5; Bugojno, Ivan Sedlo, Sarajevo, Široki Brijeg 6; Bjelašnica, Grude, Sanski Most, Tuzla 7; Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor 8; Bijeljina 9; Gradačac, Trebinje 11; Mostar 12; Neum 15;

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste. 

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 19 do 25 °C.

- OGLAS -

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme, poslije podne sunčano. Dnevna temperatura oko 20 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje se postupno naoblačenje. Kiša se prvo očekuje u zapadnim i sjeverozpadnim dijelovima, a krajem dana i tokom večeri, sa nedjelje na ponedjeljak, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

U ponedjeljak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini. U planinskim područjima moguća je i pojava snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stupnjeva.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U planinskim područjima sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu do 14 stupnjeva.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA