Život i stil
Tri boje za kosu koje će obilježiti proljeće U raznovrsnosti izbora frizura danas svakako pomažu društvene mreže, brojni online magazini te dobri stari print časopisi iz kojih smo tradicionalno sjeckali slike frizura i donosili ih frizerkama u salon
#

 

Posebno se vijest o novim tehnikama i bojama brzinski širi Instagramom, gdje danas možete pratiti nebrojeno mnogo frizerskih salona i hair stylista koji svoje tajne otkrivaju na profilima, prenosi portal Ljepota i zdravlje.

Tri nove nijanse o kojima se ovih dana pričalo mogle bi zainteresovati široku publiku s obzirom na to da su namijenjene za raspon više različitih boja kose.

#CHOCOLATECAKE

Ova topla čokoladna boja, osim imenom, zvuči vrlo primamljivo kao ideja za sve brinete. Smeđa boja za kosu već dugo se ne smatra dosadnim izborom, pogotovo ako se uz pravilne tehnike kreira topli i mekani podton.

 

Što se tiče ove boje, pramenovi izvučeni balayage tehnikom uokviruju lice i daju svjetlinu dubljim smeđim tonovima.

Za bogatstvo nijanse, ako nije takva prirodno, potrebno je odabrati smeđu boju koja već ima bakarni ili crvenkasti podton kako bi efekat bio potpun.

#CINNAMONSUGARCRUNCH

Još jedna kombinacija inspirisana poslasticom, donosi kombinaciju smeđih, sivih i plavih nijansi koje se prepliću poput šećera i cimeta na popularnoj američkoj vrsti cornflakesa. Pogodna je za transformaciju brineta i plavuša, a kombinacija više nijansi daje joj mogućnost minimalnog održavanja uz maksimalan efekat.

 

Bogata boja je istovremeno topla i hladna, postiže se tehnikama babylightinga i color-meltinga te daje rezultat na kojem izrastak neće biti toliko uočljiv jer će se uklopiti u postojeće nijanse. Zbog toga je vrlo zahvalna i istovremeno upečatljiva za sve koji žele biti primijećeni.

#NORDICBLONDE

Uz posljednju sezonu serije Game of Thrones, manija je na vrhuncu, a platinastoplava boja kose Daenerys Targaryen još jednom inspiracija za nove boje kose. Ako se u to ubaci i nordijsko naslijeđe, rezultat je nordijski platinasto plava boja kose, koja je još svjetlija. Kreacija kolorista iz Massachusettsa brzo je postala viralna baš zbog svoje jednodimenzionalne beline, a potrebno je pet do osam sati kod frizera kako bi se ona postigla.

 

U međuvremenu, zbog ektremnog izbjeljivanja treba obratiti pažnju na kvalitet kose, dobro zaštititi vlasište i vlas te procijeniti koliko bi vam takva nijansa uopšte mogla odgovarati. Generalno se preporučuje ženama svijetle kose i puti kako rezultat ne bi bio preagresivan.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.