20 C
Sarajevo
29.03.2024

Umro vozač busa u Francuskoj kojeg su putnici prebili jer ih je tražio da stave maske

Francuski vozač autobusa preminuo je od posljedica premlaćivanja nakon što su ga pretukla dva putnika koja su odbila staviti zaštitnu masku prilikom ulaska u autobus.

Maske su, naime, obavezne u javnom prijevozu Francuske kao mjera borbe protiv koronavirusa, ali većina ljudi ih još uvijek odbija nositi. Incident se dogodio u francuskom gradiću Bayonne u nedjelju, a premlaćivanje i smrt vozača potresli su cijelu Francusku. 

Philippe Monguillot (59) nasmrt je pretučen nakon što je upozorio trojicu putnika da ne mogu ući u autobus bez maski, a potom je išao provjeravati kartu još jednoj osobi.

- OGLAS -

Monguillot je nakon premlaćivanja primljen u bolnicu s teškim ozljedama mozga, a danas je isključen s aparata koji su ga održavali na životu, priopćila je njegova obitelj.

“Odlučili smo ga pustiti i isključiti aparat. Liječnici su se složili s tim”, rekla je Monguillotova 18-godišnja kći.

  / 

Dva mladića optužena za pokušaj ubojstva, još dvoje za nepomaganje unesrećenoj osobi

Dvojac koji je pretukao vozača uhićen je i optužen za pokušaj ubojstva. Imaju 22 i 23 godine i otprije su poznati policiji. 

Preostala dvojica u incidentu optužena su za nepružanje pomoći osobi u opasnosti i još jedan za pokušaj skrivanja osumnjičenog, priopćilo je lokalno tužiteljstvo.

Lokalni tužitelj opisao je kako je došlo do premlaćivanja.

 
(Index.hr)
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA