Život i stil
Tri tipične pogreške pri pranju kose zbog kojih ste nezadovoljni frizurom Ako već polako gubite nadu da će vaša kosa izgledati poput onih na reklamama za šampon, možda biste trebali razmisliti o načinu na koji je perete. Naime, zbog određenih nenamjernih pogrešaka, vaša se kosa može brže mastiti, ali i početi pucati.
# Instagram

Ako već polako gubite nadu da će vaša kosa izgledati poput onih na reklamama za šampon, možda biste trebali razmisliti o načinu na koji je perete. Naime, zbog određenih nenamjernih pogrešaka, vaša se kosa može brže mastiti, ali i početi pucati.

Frizer slavnih Paul Windle otkrio je za Daily Mail kako ljudi najčešće pretjeruju sa šamponom, a osim toga, ne posvećuju dovoljno pažnje ispiranju šampona iz kose. Upravo se zbog te dvije stvari kosa brže masti.

Prema njegovim riječima, kosu je potrebno šamponirati dvaput, ali i svaki put je temeljito isprati. Ustvari, prilikom pranja kose najmanju ulogu ima šampon jer je on samo pomoćno sredstvo, a prljavština se s kose uklanja upravo temeljitim ispiranjem.

No treća pogreška odnosi se na pomalo neočekivanu stvar - vodu. Naime, potrebno je uskladiti ritual pranja kose s vodom kakvu imate na području na kojem živite. Meka voda može vašoj kosi oduzeti volumen pa se pobrinite da je određenim proizvodima osnažite i date joj punoću. Birajte sredstva za njegu kose s više proteina.

Nasuprot tome, ako živite na području s tvrdom vodom, izbjegavajte prečesto pranje kose. Mineralne naslage iz tvrde vode nakupljaju se i na kosi čineći je beživotnom i neposlušnom. Kako biste to izbjegli, umjesto klasičnih šampona koji skidaju prirodne masnoće, frizeri savjetuju korištenje posebnih sredstava za pranje kose, i to u obliku krema.

(Index.hr)

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.