5 C
Sarajevo
25.04.2024

Bozoljac o Wimbledonu sa Džumhurom: Morali smo farbati patike dvije minute pred meč

Bivši srbijanski teniser, a sada trener, Ilija Bozoljac, osvrnuo se na anegdote koje je proživio sa Damirom Džumhurom na Wimbledonu 2018. godine.

Bozoljac je na Wimbledon stigao kao Džumhurov trener, a na kraju su igrali meč parova. U podcastu Wish & Go kod popularnog sportskog komentatora Nebojše Viškovića srbijanski teniser je objasnio kako je do toga došlo.

“Imao sam protected ranking, zbog povrede kada sam operisao zadnju ložu i mogao sam to iskoristiti. Dogovorili smo se da odigramo. Nažalost, nije bilo uspješno, ali jeste lijepo iskustvo”, ispričao je Bozoljac i otkrio zanimljivu anegdotu, jer je morao farbati patike zbog poznate procedure na Wimbledonu:

- OGLAS -

“Moje patike su imale nešto sitno što nije bijelo. Obično, to može jer niko ne gleda, ali naš sudija je po protokolu sve mjerio. Može dva posto, a moje su imale 2,2 posto. Bukvalno, pred meč, on mi ne da da igram. Ja imam jedne patike, a on mi ne da da igram jer nisam ni znao da ću igrati, došao sam kao trener. Korektorom za brisanje sam farbao patike dva minuta pred Wimbledon”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA