Život i stil
U 74. godini preminuo kultni francuski modni dizajner Thierry Mugler Bio je nadaleko poznat po dizajnu širokih ramena i oštrom kroju, koji se oslanjao na glamur 1940-ih i 1950-ih.
#

Francuski modni dizajner Thierry Mugler preminuo je u 74. godini, navodi se na njegovom zvaničnom Facebook profilu.

Bio je nadaleko poznat po dizajnu širokih ramena i oštrom kroju, koji se oslanjao na glamur 1940-ih i 1950-ih.

Muglerove kreacije nosile su poznate ličnosti, uključujući Davida Bowiea i Lady Gagu. Također, 2019. godine dizajnirao je haljinu za Kim Kardashian za Met Galu. U kasnijim godinama, njegov brend je postao poznat po parfemima.

"Užasnuti smo što objavljujemo smrt gospodina Manfreda Thierryja Muglera u nedjelju, 23. januara 2022. godine. Neka mu duša počiva u miru", potvrđeno je u objavi na Muglerovom službenom Facebook profilu.

Njegov agent rekao je agenciji AFP da je umro prirodnom smrću.

Rođen kao Manfred Thierry Mugler 1948. godine, dizajner je bio zainteresovan za izradu vlastite odjeće. Svoj prvi butik otvorio je u Parizu tokom 1970-ih.

"Nisam bio siguran čime želim da se bavim, ali moda mi je brzo krenula u Parizu čim sam pokazao svoje skice", rekao je nedavno za "Women's Wear Daily".

Njegove kreacije su nosile brojne poznate ličnosti među kojima su David Bowie, George Michael, Sharon Stone i Rihanna. Muglerova veza s Bowiejem bila je toliko jaka da ga je obukao za vjenčanje sa Iman.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.