Život i stil
Znate li šta simbolizira ova oznaka koja se nalazi na svakom kozmetičkom preparatu Da li gledate i obraćate pažnju na simbole koji se nalaze na vašoj šminki?
#

Skoro svaka djevojka voli šminku, a neke pripadnice ljepšeg spola ne gledaju na cijenu kada kupuju određeni proizvod jer smatraju da će im dugo trajati...

Vjerovatno ne postoji žena koja nije gledala određeni tutorijal na YouTubeu, a postoje i one koje su postale pravi “majstori” kada je u pitanju kako se našminkati ili kako koristiti neki proizvod.

Uvijek čitajte simbole

Ali da li gledate i obraćate pažnju na simbole koji se nalaze na vašoj šminki? Ako je vaš odgovor potvrdan, da li ste se ikad pitali šta oni znače? Da li ste ikada primijetile simbole poput 12 M, 24 M ili 36 M?

12 M zapravo znači da taj proizvod ima rok upotrebe dvanaest mjeseci, odnosno 18 znači da je rok trajanja osamnaest mjeseci i tako dalje.

Morate znati da ukoliko neki proizvod koristite duže od navedenog roka, to može uzrokovati infekcije na vašem licu. Također, ovakve oznake se ne nalaze samo na makeup proizvodima, već ih ima i na šamponima, gelovima za tuširanje...

Kako biste znali kada ste otvorili svoj proizvod, zapišite negdje na papir mjesec i godinu kada ste ga počeli koristiti, kako biste bili sigurni u njegovu ispravnost, što je najlakši način zaštite.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.