15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Kasumović najavio smjenu Vlade ZDK

Aktuelni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji se kandidirao te pobijedio i na proteklim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, održao je radni doručak sa zeničkim novinarima i ponudio svaku vrstu saradnje “u interesu grada”.

Ponovio je da, mada ga ne zanima nijedna pozicija, s političkim partnerima vodi razgovore o smjeni Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju trenutno čine ministri SDA, HDZ-a, A-SDA i Stranke za BiH.

“U opoziciji Kantona nemate lidera i ja sam to uzeo na sebe, da sve stranke pomirim. Sve sam opcije pomirio”, tvrdi Kasumović.

 Potvrdio je kako imaju većinu te da su u toj, novoj vladi spremni da zajedno rade ministri iz HDZ-a i DF-a, koji su do sada bili u suprotstavljenim taborima.

“Ponovo predlažem Amru Mehmedić za premijera. Mislim da je to dobro, jer bi bila prva žena premijer ZDK”, kazao je Kasumović.

- OGLAS -

Kako nijedan nebošnjak, naveo je Kasumović, na proteklim izborima nije prošao u Gradsko vijeće Zenice, a vijećnici Almir Babajić (SDP) i Kenan Alispahić (Zenička inicijativa – Fuad Kasumović) se izjašnjavaju kao Bosanci, neko od njih dvojice može biti predsjedavajući GV.

Najavio je da će nacionalnu zastupljenost izbalansirati imenovanjem nebošnjaka na poziciju sekretara GV.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA