Život i stil
4 laka načina da strasti ožive: Razmišljajte šire i prepustite se užicima i poslije same igre Ako tijekom dana komplimentima i pažnjom prema partneru podignete atmosferu i ne zaboravite koliko je maženje nakon seksa ženama važno, vaš intimni odnos dobit će na kvaliteti
# Dreamstime

Tijekom lock downa uslijed pandemije korona virusa moglo bi biti teško održati uzbuđenje s partnerom u krevetu, pogotovo ako radite neke od najčešćih pogrešaka koje se mnogima događaju u spavaćoj sobi. Savjetnik za intimne odnose i seks, David Smiedt, iz Sidneya, koji za portal Body+Soul često piše o tome kako unijeti strast u odnose, kaže da je riječ o greškama koje najčešće nisu povezane sa samim odnosom.

Evo na šta bismo, prema njegovim savjetima, trebali obratiti pažnju

1. Ne razmišljate dovoljno "široko"

Mogli biste nenamjerno blokirati energiju ako sve što se odnosi na intimne odnose ograničavate na spavaću sobu. Zakotrljajte loptu čežnje tako što ćete partnerici ili partneru tijekom dana udijeliti neki kompliment, ili nagovijestiti da jedva čekate da ostanete nasamo. Pružite partneru malo pažnje, nevezano uz seks, kako bi se osjećao ugodnije, paženo i maženo. To je svojevrsna mentalna predigra koja će podići raspoloženje među vama prije nego što se sretnete u spavaćoj sobi. 

2. Glavno jelo cijenite više od predjela

Ponekad se previše fokusiramo na sam seks, a to nije dobra stvar. Ženama treba više vremena da se uzbude, pa trebate usporiti  s predigrom.

- Jednadžba je jednostavna: Što sporije napredujete, to su veće šanse da će žena doživjeti orgazam. A što brže žena doživi orgazam, vama treba manje razmišljanja i tehniciranja da biste spriječili mogućnost da prerano okončate zabavu. Dakle, usredotočite se na predigru i nadigravanje u satima koji prethode odnosu.  

3. Previše ste se unijeli u glavnu ulogu

Muškarci mogu biti skloni tome da preuzmu previše inicijative i užive se u ulogu dirigenta, što neće uvijek oduševiti partnericu. 

- Nitko ne poznaje kakvi dodiri joj najbolje odgovaraju kao žena sama, pa pronađite način - uglavnom tako da završite na leđima - da ona može kontrolirati igru, odnosno brzinu, kuteve pod kojima se dodiruju vaša tijela i pokrete, kaže David.

- Obratite pažnju na kretnje njezinih bokova i zdjelice. Shvatite to kao GPS za njezine zone užitka, pa pokušajte oponašati te pokrete kad ponovno preuzmete volan - savjetuje. 

4. Ne obraćate pažnju na 'afterplay'

Da, dobro ste pročitali: Ono što se događa nakon seksa jednako je važno kao i ono prije, zato se nemojte samo okrenuti na bok i zahrkati.

- Dugujete partnerici bliskost, poljupce i maženje, jer joj trebate pružiti osjećaj da je dragocjena, da ju volite i cijenite. Na taj način će biti spremnija za to da ponovo s vama doživi isto iskustvo, a možda i opuštenija u tome da pokušate isprobati i neke nove stvari u krevetu - kaže David, a prenosi The Sun. 

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.