Život i stil
Dva smo svijeta: Njemu treba seks da se poveže, njoj obrnuto Mnogi muškarci kažu da se nakon seksa osjećaju emocionalno povezanima, dok se mnoge žene trebaju osjećati povezano s muškarcem kako bi se željele seksati. To je vrlo česta potreba
# Dreamstime

Nije svakome potrebna emocionalna veza da bi seks bio sjajan, ali u dugoročnim vezama nedostatak povezanosti može biti odlučujuć faktor hoće li jedan partner željeti seks, piše Mind Body Green.

U odnosima muškaraca i žena ponekad može postojati i problem kada je u pitanju seks i povezanost: Mnogi muškarci kažu da se nakon seksa osjećaju emocionalno povezanima, dok se mnoge žene trebaju osjećati povezano s muškarcem kako bi se željele seksati. Naravno, svi su različiti ali to je vrlo čest omjer u muško-ženskim odnosima.

Dreamstime / 

No situacija može biti obrnuta ,kada muškarac želi emocionalniju povezanost dok njoj to nije toliko bitno. U svakom slučaju, oboma je odbojno ukoliko netko forsira seks bez imalo povezanosti, bliskosti i privrženosti.

Seks za povezivanje - ne iz potrebe
Seks u dugoročnoj vezi uspijeva kada se oba partnera vole i brinu jedan o drugome, a zatim međusobno dijele tu ljubav. To znači da svaki partner mora raditi ono što je nužno kako bi došao do svog partnera, pun ljubavi prema njemu, a ne da do njega dolazi iz puke potrebe. Ne možemo biti ljubavno i emocionalno povezani kad odbacujemo i napuštamo vlastite osjećaje.

Dobra vijest je da seksualnost općenito uspijeva kada su oba partnera otvorena za učenje o sebi i jedni o drugima, što je ono što stvara rast i nešto novo u dugoročnim vezama. Seks ne postaje dosadan kada veza nije dosadna, a nije dosadno kad su učenje i emocionalni rast sastavni dio veze.

Partneri također trebaju izdvojiti vrijeme da budu sami zajedno. Vrijeme da zajednički podijele dan, da se međusobno podržavaju, dijele obrok, da se zabave i da se zajedno smiju. Tako se emocionalno povezuju. Ta povezanost nastaje kada su obje strane otvorene, vole sami sebe i drugog partnera. Ako samo jedan partner želi seks, on neće biti pun ljubavi i iskren.

(24sata.hr)

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.