Život i stil
Kakva je razlika između udvaranja i ljubaznosti? Ako ste prepoznali neke od ovih znakova kod sebe ili dotične osobe, možda je vrijeme da preispitate svoj odnos s njom, ali i svoje osjećaje
#

Sigurno smo svi bar jednom u životu iskusili osobu čije nam je ponašanje ostalo velika misterija. I dok su muškarci navikli da govore za žene da su komplikovane, a žene da su muškarci, istina je da svi nosimo svoje "bubice", a neke su čak i zajedničke.

Udvaranje je od davnina sastavni dio komunikacije, no kada graniči sa ljubaznosti, granica je veoma tanka.

Neki od nas su prirodno ljubazniji i više prijateljski nastrojeni, pa se često zna desiti da to protumačimo kao udvaranje. Ipak, postoje stvari koje nas, koliko god se trudili sakriti istinu, odaju.

"Slučajni" dodiri

Ako osoba s kojom komunicirate ne propušta priliku da vas uhvati za ruku, dohvati rame ili bude u vašoj blizini, postoji velika vjerovatnoća da je zainteresovana za vas. Također, ukoliko primjetite da je zagrljaj nešto duži nego što je uobičajeno za prijatelje, to je znak da želi nešto više.

Specifična pitanja

Osoba koja je zainteresovana za vas ima zacrtan cilj koji upravo razlikuje prijateljsku ljubaznost i udvaranje. Prijateljski su razgovori opušteni, a kada se udvaramo pokušavamo što bolje upoznati osobu i približiti joj se.

Komplimenti

Ponekad komplimenti ne znače nužno udvaranje, oni su odraz i ljubaznosti. No, obratite pažnju kakvi su komplimenti koje vam osoba upućuje. Ukoliko su oni tipa "Lijepa ti je haljina, frizura" i slično onda je najvjerovatnije riječ o ljubaznosti. Također, probajte primijetiti da li je osoba inače sklona dijeljenju komplimenata.

Ako ste prepoznali neke od ovih znakova kod sebe ili dotične osobe, možda je vrijeme da preispitate svoj odnos s njom, ali i svoje osjećaje.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.