Život i stil
Ko se brže zaljubljuje – muškarci ili žene? Pročitajte rezultate istraživanja Ko brže kaže "volim te"?
#

Rezultati istraživanja, koji su objavljeni u "Journal of Social Psychology", pokazali su da se muškarci zaljubljuju brže nego žene.

U spomenutom stručnom magazinu je navedeno i da muškarci prije kažu "Volim te". Iako mnogi smatraju da su žene emotivnije, muškarcima je u prosjeku potrebno 88 dana da se zaljube, a ženama otprilike 134 dana.

Marrisa Harrison, jedna od autorica istraživanja, smatra da je ženama potrebno više vremena da se zaljube zbog podsvjesnog biološkog imperativa da pronađu najprikladnijeg partnera, koji će postati otac njihove djece. Dodala je da je to također razlog zbog kojeg žene više uživaju u seksu kada su emotivno povezane s partnerom.

"Mislim da žene podsvjesno odlažu ljubav. One mogu izgubiti mnogo više na reproduktivnom planu ako se posvete pogrešnom muškarcu", izjavila je.

Isto tako smatra da se žene neki način prepadnu ako ih muškarci odmah fizički privuku. Žena to vidi kao znak da je možda privlači njena fantazija o tome ko bi muškarac mogao biti i misli da ga ne vidi onakvog kakav on zaista jeste.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.