Život i stil
Korisni savjeti za previjanje beba Nakon rođenja djeteta jedna od najčešćih obaveza roditelja jeste previjanje. Vođeni osjećajem brige i ljubavi prema malenima, njihov svijet žele ispuniti nježnošću još od prvog dodira
#

Tokom samo jednog dana i noći previjanje je potrebno učiniti i do osam puta, kod novorođenčadi i više, a da bi bebina koža, koja je izuzetno nježna i osjetljiva, ostala zaštićena, važno je znati kako ispravno obaviti previjanje.

Izbor pelena je svakako jedna od najvažnijih odluka, naročito kod novorođenčadi, s obzirom da je koža u stalnom kontaktu sa pelenom, a istovremeno je neophodno što je moguće duže da ostane suha i zaštićena. No, osim dobre apsorpcije, pelena treba biti ugodna i elastična, kako bi se postigla maksimalna udobnost u najaktivnije vrijeme dana, a ujedno poboljšala i noćna funkciju pelene.

Tanke i mekane, bez bočnog proticanja, sa nevjerojatnom elastičnošću i zračnom propustljivošću, Becutan pelene, imaju veliku moć brzog upijanja. Zahvaljujući posebnom superupijajućem sloju u obliku mikrogranula, bebina koža ostaje suha i zaštićena, a poboljšan anatomski oblik podržava pravilan razvoj djeteta u različitim fazama njegovog rasta i razvoja.

Bebina koža je izuzetno nježna i osjetljiva i zbog toga joj, posebno na onim dijelovima koji dolaze u kontakt sa pelenom, treba dodatna njega i pažnja Da bi se izbjegla i spriječila pojava crvenila i iritacija, neophodno je čišćenje i njegovanje kože pri svakom previjanju. U redovnu higijenu prilikom previjanja spada umivanje bebe mlakom vodom, čime se postiže najbolja njega kože. No, u trenucima kada umivanje nije moguće, kada ste sa bebom van doma, u šetnji, posjeti prijateljima i sl., upotreba vlažnih maramica je najbolje rješenje za uklanjanje nečistoće sa nježne bebine kože.

Zbog mekane teksture, koja dodir sa osjetljivom bebinom kožom čini izuzetno nježnim, i kamilice koja je štiti, Becutan vlažne maramice sa kamilicom pouzdan su izbor za mališane još od prvog dodira. Temeljito uklanjaju nečistoću, sadrže hidratantni losion koji se lako upija, te štiti kožu od pojave upala, umiruje crvenilo i onemogućava dalje iritacije.

Neizostavni dio rutine previjanja, svakako je njega bebine kože. Becutan dječja zaštitna mast za pelensko područje štiti bebinu kožu u pelenskom području i prevenira pojavu osipa i iritacija. Nanosi se prilikom svakog previjanja, pri čemu stvara tanku barijeru pomažući njezinoj zaštiti. Becutan dječja zaštitna mast za pelensko područje sadrži vitamine A i E koji održavaju normalnu vlažnost bebine kože, čine je elastičnom i mekom, te ulje nevenovog cvijeta koji smiruje i obnavlja kožu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.