Život i stil
Od jačeg imuniteta i boljeg pamćenja do lakšeg mršavljenja: Treba li vam još razloga za svakodnevni seks? Jedan seksualni odnos jednak je 30-minutnom trčanju. Slijede i ostale prednosti seksa...
# Cosmopolitan

Najbolji lijek Orgazam otpušta endorfin koji izaziva euforiju, zadovoljstvo i povremeni nekontrolirani smijeh.

Lijek za prehladu
Zaboravite jabuke. Redovit seksualni život drži vas podalje od liječnika. Redovit seks omogućuje višu razinu antitijela imunoglobina A što nas može zaštititi od uobičajene prehlade jačanjem imunološkog sustava.

Nakon seksa čaša je polupuna
Jednako je dobar i za vašu psihu kao i za vaše srce. Hormoni zaduženi za dobro raspoloženje koji se oslobađaju tijekom seksa smanjuju stopu depresije, anksioznosti i samoubojstava te ublažavaju napetosti svakodnevice.

Sprečava rak dojke
Pokazalo se da oksitocin sprečava da se stanice raka dojke razviju u kancerogene. I ne zaboravite na predigru! Stimulacija bradavica još više potiče proizvodnju oksitocina.

Pomaže u mršavljenju
Polusatni seks u prosjeku sagorijeva od 150 do 350 kalorija, a za mršavljenje preporučuje se prakticirati ga 3 do 5 tjedno. Ova aktivnost može se usporediti s polusatnim hodanjem, trčanjem ili dizanjem utega. Sam orgazam, koji je dobra kardio vježba, sagorijeva od 60 do 100 kalorija.

Bolji san
Ako imate problema sa spavanjem, cijenit ćete informaciju da orgazam snižava razinu krvnog tlaka i opušta organizam.

Zbogom grčevi
Endorfini su nešto slično kao morfij koji bi dobili da recimo polomite kosti. Jeste li ikad doživljeli da glavobolja ili menstrualni grčevi jednostavno nestanu nakon seksa? Da, da, to endorfini povećavaju vaš prag boli za 70%.

Poboljšava memoriju
Seksualne aktivnosti većom cirkulacijom krvi prenose kisik u hipotalamus – centar u mozgu zadužen za pamćenje i učenje. Drugim riječima: orgazam će pomoći da se sjetite gdje ste ostavili ključeve!

Smanjuje inkontinenciju kod starijih osoba
Mišići koji sprječavaju protok urina mogu oslabiti i tada dolazi do inkontinencije. Međutim, seks jača te mišiće i sprječava takve tegobe. Na te mišiće najbolje djeluje orgazam koji izaziva snažnu kontrakciju mišića te ih čini elastičnijima na duže vrijeme. 

 (Cosmopolitan.hr)
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.